FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

FIA vs FOTA: Τελος τα ψεμματα!

Σήμερα Παρασκευή, 12/6, η FIA θα ανακοινώσει δημόσια τον κατάλογο των ομάδων των οποίων οι συμμετοχές θεωρούνται δεδομένεςγια το πρωτάθλημα του 2010. Να σημειώσουμε ότι τουλάχιστον 10 καινούργιες ομάδες έχουν καταθέσει αίτηση συμμετοχής στο πρωτάθλημα Formula 1 του νέου Πρωταθλήματος, ενώ δυο από αυτές που συμμετέχουν φέτος (Williams και Force India) να έχουν καταθέσει αιτήσεις άνευ όρων, κάτι που εξασφάλισε την αποβολή τους από το σύνδεσμο των ομάδων, τη FOTA. Οι οκτώ ομάδες που αποτελούν πλέον την τελευταία έχουν καταθέσει ενιαία αίτηση συμμετοχής, με συνημμένους τους όρους υπό τους οποίους μπορεί να γίνει αυτή αποδεκτή. Αυτοί, συμπεριλαμβάνουν την κατάργηση των κανονισμών προαιρετικού ορίου budget καθώς και την υπογραφή της καινούργιας Συνθήκης Ομονοίας μέχρι την Παρασκευή…
Σε επιστολή του προς τις ομάδες της FOTA, o Max Mosley παρότρυνε άμεσα τις οκτώ ομάδες να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής άνευ όρων, υπογραμμίζοντας ότι αυτός είναι ο «πιο απλός τρόπος» να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες του συνδέσμου των ομάδων όσον αφορά τους κανονισμούς της επόμενης σεζόν. Σύμφωνα με το άρθρο 66 του Διεθνούς Αγωνιστικού κώδικα, δεν επιτρέπεται να πραγματοποιηθούν αλλαγές στους κανονισμούς της επόμενης σεζόν, έπειτα από την έκδοσή τους, αν δεν υπάρξει ομόφωνη συναίνεση των ομάδων.
Tο τεράστιο πρόβλημα των ομάδων παραμένει ο τρόπος διακυβέρνησης του σπορ. Η FOTA εκτιμάει ότι η υπογραφή της καινούργιας Συνθήκης Ομονοίας είναι υψίστης σημασίας για την ενότητα των ομάδων με τη FIA και τη FOM. O αντιπρόεδρος της FOTA (και πρόεδρος της ομάδας της Toyota), John Howett, τόνισε ότι το βασικό ζήτημα που οι ομάδες θέλουν να επιλυθεί είναι αυτό της διακυβέρνησης του σπορ, της μεθοδολογίας της διαχείρισής του, όπως και των εσόδων του, χαρακτηρίζοντας τα αιτήματά τους πολύ λογικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια