FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Ραλι Acropolis 2009: Μπροστα ο Μικο!

Ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αγαπάει όμως και το νοικοκύρη! Κι όπου νοικοκύρης στο Ράλι Ακρόπολις η Ford ποια άλλη. Το κάρμα της ομάδας του Μάλκολμ Γουίλσον άλλαξε το Σάββατο (14/6) στη δεύτερη μέρα του εθνικού μας αγώνα.
Ο Μίκο Χίρβονεν όχι μόνο παρέμεινε επικεφαλής του αγώνα, αλλά η διαφορά του από τον δεύτερο Σεμπαστιάν Οζιέ βρίσκεται στο 1 λεπτό και 40 δευτερόλεπτα! Τα καλά νέα για τη Ford συνεχίστηκαν με τον Γιάρι Μάτι Λάτβαλα να κλείνει την ημέρα στην 3η θέση.
Πώς ήρθαν τα πάνω κάτω; Συνάντησαν αναποδιές και τα δύο εργοστασιακά Citroen στη χειρότερη εμφάνιση της γαλλικής ομάδας τα τελευταία χρόνια. Πρωί πρωί στην 7η ειδική Κλένια-Μυκήνες ο Σεμπαστιάν Λεμπ βγήκε εκτός δρόμου. Τόσο ο Γάλλος όσο και ο συνοδηγός του Ντανιέλ Ελενά δεν τραυματίστηκαν, αλλά οι ζημιές στο C4 WRC ήταν ανεπανόρθωτες και το δίδυμο εγκατέλειψε αγώνα για πρώτη φορά μετά τη Σουηδία το 2008!
Στην 9η ειδική διαδρομή ήρθε η σειρά του Ντάνι Σόρδο που επέστρεψε στo service park με σπασμένη ανάρτηση! Το ίδιο πρόβλημα υπέστη και ο Πέτερ Σόλμπεργκ (τρίτο Citroen!) και έχασε σχεδόν δύο λεπτά για να διορθώσει τη βλάβη. Με προσεκτική οδήγηση λοιπόν ο Χίρβονεν θα πανηγυρίσει την πρώτη φετινή νίκη. Η Ford θα κάνει το 1-3 και ο Οζιέ θα ανέβει για πρώτη φορά στην καριέρα του στο βάθρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια