FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Η εικονα των αγωνων στις πιστες για το 2012

Το νέο πρωτάθλημα της Formula 1, που θα ξεκινήσει στις 18 Μαρτίου 2012 στην Αυστραλία, θα περιλαμβάνει έξι παγκόσμιους πρωταθλητές -τους περισσότερους από ποτέ- και τρεις υπάρχουσες ομάδες με νέα ονομασία, μιας και η Renault GP έγινε Lotus, η Team Lotus έγινε Caterham και η Virgin μετονομάστηκε σε Marussia.
Σχεδόν ένα μήνα πριν τις πρώτες χειμερινές δοκιμές, που θα ξεκινήσουν στις 7 Φεβρουαρίου 2012 στην πίστα της Jerez για να υποδεχθούν εξαρχής την πλειοψηφία των νέων μονοθεσίων, μόνο δύο θέσεις μένουν κενές ακόμα στο παζλ των ομάδων και των οδηγών της νέας χρονιάς.

Η μία είναι της Williams. Μετά το ναυάγιο των συνομιλιών με τον Kimi Raikkonen, που κατέληξε στη Lotus, η ομάδα του Grove φέρεται να έχει επικεντρώσει την προσοχή της σε τρεις οδηγούς - τους Rubens Barrichello, Adrian Sutil και Bruno Senna. Ο καθένας τους φέρεται να έχει εξασφαλίσει χορηγίες περίπου 5 εκατομμυρίων δολαρίων και η ομάδα καλείται να επιλέξει ανάμεσά τους - με βάση και τις συνομιλίες που έχει με έναν βασικό χορηγό από τη Μέση Ανατολή.
Τελευταία πληροφορίες, από δημοσιεύματα στη Μέση Ανατολή μάλιστα, αναφέρουν ότι ο Rubens Barrichello είναι και πάλι ο επικρατέστερος των υποψηφίων για να διατηρήσει του χρόνου τη θέση του στην ομάδα. Λέγεται, επίσης, ότι η αποχώρηση του διευθυντή μηχανολογίας Patrick Head από την ομάδα βοήθησε τον Βραζιλιάνο.
Η δεύτερη κενή θέση βρίσκεται στο κόκπιτ της Hispania Racing Team - η οποία δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα τις συνομιλίες για την αγορά κινητήρων, την ώρα που σε πολλά διεθνή Μέσα Ενημέρωσης εκφράζεται η άποψη ότι ίσως δεν προλάβει να παραταχθεί στην εκκίνηση της Μελβούρνης.
Προς το παρόν οι δύο επικρατέστεροι οδηγοί για τη θέση φέρονται να είναι οι Tonio Liuzzi και Jaime Alguersuari. Ο τελευταίος έχασε άξαφνα πρόσφατα τη θέση του στην Toro Rosso, όπως και ο Sebastien Buemi που φημολογείται ότι το 2012 θα είναι οδηγός δοκιμών της Red Bull Racing.
RED BULL - Renault: 1. Sebastian Vettel, 2. Mark Webber
McLAREN - Mercedes: 3. Jenson Button, 4. Lewis Hamilton
FERRARI: 5. Fernando Alonso, 6. Felipe Massa
MERCEDES: 7. Michael Schumacher, 8. Nico Rosberg
LOTUS - Renault: 9. Kimi Raikkonen, 10. Romain Grosjean
FORCE INDIA- Mercedes: 11. Paul di Resta, 12. Nico Hulkenberg
SAUBER - Ferrari: 14. Kamui Kobayashi, 15. Sergio Perez
TORO ROSSO - Ferrari: 16. Daniel Ricciardo, 17. Jean-Eric Vergne
WILLIAMS - Renault: 18. Pastor Maldonado, 19. [R. Barrichello ή A. Sutil ή B. Senna]
CATERHAM - Renault: 20. Heikki Kovalainen, 21. Jarno Trulli
HISPANIA: 22. Pedro de la Rosa, 23. [Tonio Liuzzi ή Jaime Alguersuari]
MARUSSIA - Cosworth: 24. Timo Glock, 25. Charles Pic

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια