FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Η οικονομικη κριση θα δυσκολεψει τους αγωνες...

Η οικονομική κρίση δεν θα αργήσει να χτυπήσει και την πόρτα της Formula 1, σύμφωνα με τον Μπέρνι Εκλεστοουν.
Ο διαχειριστής των εμπορικών δικαιωμάτων του αθλήματος παραδέχθηκε ότι η «F1 θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για προβλήματα» λόγω της οικονομικής δυσμένειας που έχει χτυπήσει όχι μόνο την Ευρώπη αλλά και τον πλανήτη γενικότερα.
Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε ο Εκλεστοουν όταν ρωτήθηκε για το αν η αποχώρηση της Peugeot από το θεσμό των 24 Ωρών του Λε Μαν, προμηνύει άσχημες στιγμές και για την Formula 1. Δεν είναι άλλωστε μυστικό ότι το άθλημα έχει χάσει σημαντικούς κατασκευαστές όπως οι Honda, BMW και Toyota που αποσύρθηκαν λόγω της οικονομικής κρίσης.
«Είχαν σημαντικούς λόγους να φύγουν και να διαφυλάξουν τα χρήματά τους, επειδή δεν είχαν ούτε αρκετές επιτυχίες αλλά και την προβολή που ήθελαν από τα ΜΜΕ. Αυτό είναι όλο», δήλωσε ο 81χρονος Βρετανός σε Αυστριακή εφημερίδα.
Δεν παρέλειψε όμως να παρατηρήσει ότι «εάν η κατάσταση δεν αλλάξει παγκοσμίως, τότε θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τυχόν προβλήματα». Προς το παρόν, λόγω των μακροχρόνιων συμβολαίων τόνισε ότι δεν υφίσταται τέτοιο θέμα.
Η οικονομική κρίση, πάντως έχει κάνει την εμφάνισή της στην F1, ασχέτως αν ο Εκλεστοουν δεν το παραδέχεται. Δεν είναι λίγοι οι διοργανωτές που ζητούν τη μείωση της αμοιβής για την διεξαγωγή του αγώνα είτε λόγω προσπαθειών περιορισμού του κόστους είτε λόγω έλλειψης εσόδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια