FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Δυσκολιες τωρα για την HRT...

Η Hispania Racing Team δεν θα καταφέρει για μία ακόμη χρονιά να έχει έτοιμο το μονοθέσιο της στις πρώτες χειμερινές δοκιμές των ομάδων που διεξαχθούν φέτος στην πίστα της Χερέθ, στις 7-10 Φεβρουαρίου.
Εκπρόσωπος της Ισπανικής πλέον ομάδας επιβεβαίωσε ότι υπάρχει μια «κρίσιμη καθυστέρηση» στην προετοιμασία. Ηδη, υπήρχαν φήμες ότι η HRT θα βρεθεί στο γκριντ του πρώτου αγώνα της χρονιάς με το περυσινό μονοθέσιο. Κάτι τέτοιο διαψεύστηκε κατηγορηματικά ενώ επιβεβαιώθηκε και από τον Πένδρο ντε Λα Ρόσα, οδηγό της ομάδας για το 2012, ότι το νέο μονοθέσιο θα είναι έτοιμο μέχρι τις δεύτερες επίσημες δοκιμές στην Βαρκελώνη.
Η αλήθεια, είναι ότι το νέο μονοθέσιο της Ισπανικής ομάδας πέρασε κάποια από τα υποχρεωτικά crash tests της FIA χωρίς όμως να έχει ολοκληρώσει την όλη διαδικασία.
Η καθυστέρηση στην προετοιμασία της HRT πιστώνεται μεταξύ άλλων στο νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς μετά την εξαγορά της από την Ισπανική επενδυτική εταιρεία Thesan Capital, αλλά και στο νέο αγωνιστικό διευθυντή Λουίς Πέρεθ-Σάλα που ανέλαβε καθήκοντα στις 15 Δεκεμβρίου, αντικαθιστώντας τον Κόλιν Κόλες.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η Hispania racing Team στα ισάριθμά χρόνια παρουσίας της στη Formula 1, δεν είναι σε θέση να παρουσιάσει το νέο της μονοθέσιο στις πρώτες χειμερινές δοκιμές. Το 2010 δεν ήταν έτοιμη, ενώ πέρυσι σημαντικά μέρη του μονοθέσιου δεν παραδόθηκαν εγκαίρως, με αποτέλεσμα η Ισπανική ομάδα να φύγει νωρίτερα από την πίστα της Καταλωνίας.
Παρ’όλα αυτά, ο Πέδρο ντε Λα Ρόσα που επιστρέφει φέτος στις πίστες ως οδηγός, δηλώνει αισιόδοξος ότι το νέο μονοθέσιο θα είναι έτοιμο για τις δοκιμές στην Βαρκελώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια