FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Ομιχλώδες το τοπίο για το GP της Σιγκαπούρης


Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε πριν από λίγες ημέρες στην περιοχή Πάλεμπανγκ, στο νησί Σουμάτρα της Ινδονησίας, θέτει υπό αμφισβήτηση τη διεξαγωγή του Grand Prix της Σιγκαπούρης αυτή την Κυριακή. Κι αυτό γιατί ο αέρας σπρώχνει την πυκνή ομίχλη που έχει σχηματιστεί από την πυρκαγιά πάνω από την πόλη της Σιγκαπούρης, δημιουργώντας πρόβλημα όχι μόνο με τις αεροπορικές πτήσεις στην περιοχή, αλλά και στις επίγειες μετακινήσεις.
Όπως ανακοίνωσε χθες ο Εθνικός Οργανισμός Περιβάλλοντος της Σιγκαπούρης, η κατάσταση με το πυκνό νέφος και την αιθαλομίχλη χειροτερεύει μέρα με τη μέρα, με τη ρύπανση στην ατμόσφαιρα να έχει ανέβει πλέον σε ανθυγιεινά επίπεδα. Πιο αναλυτικά, ο πρότυπος δείκτης ρύπανσης (PSI) βρισκόταν χθες μεταξύ του 119 και 147, όταν στην ίδια κλίμακα ανθυγιεινό χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε μέτρηση κινείται μεταξύ του 101 και 200.
Σύμφωνα πάντα με τον Εθνικό Οργανισμό Περιβάλλοντος η πρόβλεψη του PSI για τις επόμενες 24 ώρες είναι πως θα παραμείνει σε ανθυγιεινά επίπεδα, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να περάσει στην κλίμακα του «πολύ ανθυγιεινό».Οι οργανωτές του Grand Prix της Σιγκαπούρης παρακολουθούν στενά και σε συνεργασία με τις αρχές την κατάσταση που επικρατεί και δεν έχουν πάρει ακόμα κάποια επίσημη απόφαση για τον αγώνα. Φυσικά βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία και με τις ομάδες και τους ιθύνοντες της Formula 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια