FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015

Φιλίπ Μπιανσί: «Δεν βλέπω πλέον Formula 1»

Η επιστροφή της Formula 1 στη Σουζούκα πληγώνει την οικογένεια του Ζουλς Μπιανσί, που είχε τραυματιστεί σοβαρά στις 5 Οκτωβρίου χρόνο στη συγκεκριμένη πίστα, ενώ υπέκυψε τελικά στα τραύματά του στα μέσα Ιουλίου. Ο πατέρας του άτυχου πιλότου της Μarussia παραδέχθηκε σε μία εκ βαθέων εξομολόγηση στο BBC, ότι «αυτές οι ημέρες είναι για την οικογένειά μας πολύ δύσκολες, γιατί το ατύχημα του Ζουλς συνέβη πριν περίπου έναν χρόνο. Ο Ζουλς δεν λείπει μόνον σε εμάς, αλλά και στους φίλους του σε όλον τον κόσμο, είναι πολύ δύσκολα».
Ο Φιλίπ Μπιανσί αποκάλυψε επίσης, ότι δεν παρακολουθεί πλέον αγώνες της Formula 1, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «ίσως μπορέσω να το κάνω σε μερικούς μήνες, ίσως μετά από χρόνια, δεν γνωρίζω». Βασανιστικοί ήταν για την οικογένεια του 25χρονου Γάλλου οι μήνες, που βρισκόταν σε κώμα σε μία κλινική της Νίκαιας της Γαλλίας. Ο Ζουλς είχε υποστεί ανεπανόρθωτες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις κατά το ατύχημα και ο πατέρας του ανέφερε στο BBC, ότι «τελικά έπρεπε να αποδεχθούμε, ότι ο τραυματισμός ήταν τόσο βαρύς, ώστε δεν υπήρχε πλέον προοπτική θεραπείας τους».
Το τραγικό περιστατικό έχει αφήσει ακόμη ανοιχτές πληγές στην οικογένεια, όπως τονίζει ο Φιλίπ Μπιανσί: «Τηλεφωνούσε κάθε ημέρα σε εμένα και στη μητέρα του, αυτό διακόπηκε απότομα πριν ένα χρόνο. Δεν μπορούμε πλέον να αγκαλιαζόμαστε. Ήταν ένα τόσο καλό αγόρι, είναι απλά φρικτό». Ο πατέρας του Γάλλου πιλότου ανέφερε, ότι κανένα μέλος της οικογένειας Μπιανσί δεν έχει δει μέχρι σήμερα κάποιο βίντεο από το ατύχημα του Ζουλς στη Σουζούκα και τόνισε, ότι «ούτε εγώ μπορώ να δω εικόνες. Ίσως τα καταφέρω μετά από μερικούς μήνες, δεν ξέρω».
Φίλοι της Formula 1 τίμησαν χθες, Πέμπτη, τη μνήμη του Ζουλς Μπιανσί στη Σουζούκα με λουλούδια και σημαιάκια, που άφησαν μπροστά από το περυσινό μποξ του Γάλλου και στη στροφή, όπου συνέβη το ατύχημα. Όμως και οι οδηγοί δεν έχουν ξεχάσει το θανατηφόρο περιστατικό του περυσινού φθινοπώρου, όπως δείχνουν και οι δηλώσεις του Σεμπάστιαν Φέτελ ότι «ήταν μία πολύ, πολύ τραγική ημέρα, δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ. Ελπίζω και πιστεύω να διδαχθήκαμε από αυτό και να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο».

jules1.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια