FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ ΤΗΝ FORMULA 1 O BUTTON;

Εγκαταλείπει τη Φόρμουλα Ένα ο Τζένσον Μπάτον; Αρκετά πιθανό, αφού ήταν ο ίδιος που προκάλεσε τη φημολογία ότι πρόκειται να αποχωρήσει μετά τις δηλώσεις του στο βρετανικό Τύπο πως του λείπει πια η χαρά του αγώνα και ότι έχει λάβει μια απόφαση για το μέλλον του.
Σύμφωνα με τις αναφορές των διεθνών ΜΜΕ ο 35χρονος οδηγός της McLaren είναι πιθανόν να ανακοινώσει στο ιαπωνικό γκραν πρι αυτής της εβδομάδας την αποχώρησή του στο τέλος της χρονιάς.«Η χαρά τού να βρίσκεσαι μέσα στο μονοθέσιο είναι εκεί μόνο αν παλεύεις στις πρώτες θέσεις, επειδή αισθάνεσαι σαν να πετυχαίνεις κάτι» δήλωσε ο Βρετανός παγκόσμιος πρωταθλητής του 2009 μετά το Γκραν Πρι της Σιγκαπούρης.«Αν παλεύεις κοντά στις τελευταίες θέσεις οδηγείς μεν ένα μονοθέσιο Φόρμουλα Ένα, αλλά μπορείς εύκολα να πάρεις χαρά οδηγώντας κάτι άλλο. Η χαρά που παίρνεις είναι από τον ανταγωνισμό. Πρόκειται για τη μάχη στις πρώτες θέσεις. Πρόκειται για την πιθανότητα να σταθείς στην πρώτη θέση του βάθρου. Αυτή είναι η χαρά της Φόρμουλα Ένα» συμπλήρωσε.
Η McLaren χρησιμοποιεί φέτος κινητήρες Honda στα μονοθέσιά της, οι οποίοι όμως δεν είναι αξιόπιστοι με αποτέλεσμα τόσο ο Μπάτον όσο και ο άλλος οδηγός της, ο Φερνάντο Αλόνσο, να παλεύουν στις τελευταίες θέσεις, έχοντας λάβει αρκετές ποινές λόγω των προβλημάτων με τη μονάδα ισχύος.
Ο Μπάτον έχει συγκεντρώσει φέτος 6 βαθμούς σε 13 αγώνες, με καλύτερο αποτέλεσμα την όγδοη θέση στο Μονακό. Ο Βρετανός, που έκανε ντεμπούτο στη Φόρμουλα Ένα με τη Williams το 2000, έχει πανηγυρίσει στην καριέρα του 15 νίκες, τις οκτώ με τη McLaren, ενώ ήταν πρωταθλητής οδηγών με την Brawn GP, από την οποία δημιουργήθηκε η Mercedes.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια