FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Panama Papers: SCANDAL ME Formula 1

Δεν είναι μόνο επιφανείς πολιτικοί, καλλιτέχνες και οικονομικοί παράγοντες που το όνομά τους βρίσκεται ανάμεσα σε χιλιάδες άλλα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο φοροδιαφυγής που αποκαλύφθηκε με τα περίφημα πλέον Panama Papers.  

To σκάνδαλο ακουμπά τη Formula 1 και το νικητή των δυο φετινών Grand Prix, Nico Rosberg. Ο Γερμανός οδηγός της Mercedes θα βρεθεί στο στόχαστρο της γερμανικής δίωξης οικονομικού εγκλήματος, αφού το όνομά του βρίσκεται ανάμεσα σε αυτά που κατηγορούνται για φοροδιαφυγή στην υπόθεση Panama Papers.
Την αποκάλυψη έκανε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Πρώτου Προγράμματος ARD της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης.
Σύμφωνα με στοιχεία του γραφείου νομικών συμβούλων Mossack Fonseca στον Παναμά, ο Rosberg είχε ιδρύσει μια εικονική εταιρεία στον τραπεζικό λογαριασμό της οποίας έμπαινε μεγάλο μέρος των αμοιβών του από τη Mercedes-Benz, γλυτώνοντας με αυτόν τον τρόπο τεράστια ποσά από φόρους.
Προς το παρόν δεν υπάρχει αντίδραση στην αποκάλυψη αυτή, με τον μάνατζερ του οδηγού να αρνείται να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο και τη Mercedes να επικαλείται το απόρρητο της συμφωνίας της με τον Γερμανό πιλότο. Ωστόσο διευκρίνισε πως σαν Mercedes δεν έχει καμία ιδιοκτησιακή-μετοχική σχέση με τη συγκεκριμένη εταιρεία.
Ο Γερμανός οδηγός δεν είναι η μόνη προσωπικότητα από τη Formula 1 που εμπλέκεται στο σκάνδαλο. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ιταλικού περιοδικού «L’Espresso» στη μακρά λίστα περιλαμβάνονται ακόμα ο πρώην πρόεδρος της Ferrari, Luca di Montezemolo, και ο πρώην οδηγός της Formula 1, Jarno Trulli.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια