FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 2 Απριλίου 2016

POLE POSITION HAMILTON ME TO BAHREIN GP

Την 51η pole position της καριέρας του κατέκτησε ο Lewis Hamilton το Σάββατο, στην πίστα Sakhir του Μπαχρέιν υπό το φως των προβολέων.
Τα ίδια... Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου και ακόμα χειρότερα! Το νέο φορμάτ των κατατακτηρίων δοκιμών διατηρήθηκε και στο Μπαχρέιν και τα αποτελέσματα ήταν ίδια και χειρότερα από αυτά της πρεμιέρας στην Αυστραλία.Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός ότι τουλάχιστον για 1-1,5 λεπτό στο φινάλε κάθε περιόδου δεν είχαμε δράση, αλλά και το πως στη Mercedes πανηγύριζαν την pole position 2:30 πριν το πέσιμο της καρό σημαίας!
Κάτι που δείχνει ότι το εν λόγω φορμάτ πρέπει να... πεταχτεί οπωσδήποτε από το προεσεχές Γκραν Πρι της Κίνας. Στο αγωνιστικό σκέλος, τα «ασημί βέλη» είχαν τον πρώτο λόγο και, παρά την προσπάθεια της Ferrari, έφτασαν στην κατάκτηση της pole, αυτή τη φορά με τον Λιούις Χάμιλτον, που στην τελευταία του προσπάθεια άφησε δεύτερο τον Νίκο Ρόσμπεργκ για 77 χιλιοστά.
Πίσω τους ήταν τα «κόκκινα μονοθέσια» των Σεμπάστιαν Φέτελ, Κίμι Ραϊκόνεν, ενώ ακολούθησαν οι Ντάνιελ Ρικιάρντο, Βαλτέρι Μπότας, Φελίπε Μάσα, Νίκο Χούλκενμπεργκ, Ρομάν Γκροζάν, με τον Μαξ Φερστάπεν να συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα.
Οι δύο τελευταίοι αποκλείστηκαν από το Q2, όπως και οι Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ, Στόφελ Φαντόρν, που αντικατέστησε τον τραυματία Φερνάντο Αλόνσο, Εστεμπάν Γκουτιέρεζ, Τζένσον Μπάτον, Ντανιίλ Κβιάτ.
Τέλος, από το Q1 έμειναν εκτός οι Πασκάλ Βερλάιν, Μάρκους Έρικσον, Σέρχιο Πέρεζ, Κέβιν Μάγκνουσεν, Τζόλιον Πάλμερ, Ρίο Χαριάντο, Φελίπε Νασρ. Βέβαια, όσοι είναι πίσω από τον Μάγκνουσεν θα κερδίσουν μία θέση στο γκριντ λόγω της ποινής του Δανού, ο οποίος θα εκκινήσει από το πιτ λέιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια