FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Κοντρες και θεαμα στον 1ο Αγωνα Πανελληνιου Καρτ

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε το πανελλήνιο πρωτάθλημα για το 2009 το περασμένο Σαββατοκύριακο στη πίστα Αφίδων. Πάνω από εξήντα οδηγοί έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους σε μια ανοιξιάτικη ημέρα προσφέροντας πλούσιο θέαμα και έντονες συγκινήσεις σε όσους βρέθηκαν στις κερκίδες.
Στην Μίνι από τις χρονομετρημένες δοκιμές δύο οδηγοί έδειξαν ότι θα διεκδικήσουν τη νίκη. Ο Αλέξανδρος Ντριο (Tony-Vortex) πέτυχε το πρώτο χτύπημα στα χρονομετρημένα σημειώνοντας τον ταχύτερο γύρο με διαφορά 172 χιλιοστών του δευτερολέπτου από τον Χρήστο Σαγανά (Tecno-Iame). Το εκπληκτικό ήταν ότι αυτή έμελλε να είναι η μεγαλύτερη διαφορά που χώρισε τους δυο οδηγούς όλη την ημέρα! Μετά από συγκλονιστικούς τελικούς οι δύο νεαροί μοιράστηκαν εντυπώσεις και νίκες, με τον Ντριο να επικρατεί στον πρώτο με διαφορά 144 χιλιοστών και τον Σαγανά να κερδίζει τον δεύτερο με προσπέρασμα στον τελευταίο γύρο και τη διαφορά να σημειώνει νέο χαμηλό, στα 99 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Κωνσταντίνος Στέγγος (Tecno-Iame) και Μάρκος Ψαλτάκης (Parolin-Vortex) αντίστοιχα.

Στην KF3 την παράσταση έκλεψε ο νεαρός Αλέξανδρος Δαριβιανάκης (Zanardi-Iame). Ο περυσινός πρωταθλητής της Μίνι πραγματοποίησε ιδανικό ντεμπούτο στην νέα του κατηγορία, πήρε με άνεση την νίκη και στους δύο τελικούς, ενώ ήταν ταχύτερος και στα χρονομετρημένα. Με τον πρωταθλητή Χρήστο Κουτσοδήμο (Parolin-XTR) εκτός μάχης λόγω πυρετού και τον Φίλιππο Καλέση (Parolin-XTR) εκτός κλίματος, ο ρόλος του διώκτη πέρασε στον ομόσταυλο του Δαριβιανάκη στη Zanardi, Δημήτρη Βασιλέρη. Ο Βασιλέρης τερμάτισε 2ος στον έναν τελικό, όμως στον άλλο η πορεία του προς ένα ακόμη βάθρο διακόπηκε άδοξα μετά από μια επαφή με αργότερο οδηγό πάνω στο ντουμπλάρισμα. Πολύ καλές εμφανίσεις πραγματοποίησαν ο Γιάννης Κελεσίδης (Tony-Vortex) ανεβαίνοντας δυο φορές στο βάθρο και ο επίσης πρωτάρης Στέλιος Σαγανάς (Tecno-Iame) στον δεύτερο τελικό.
Στην KF2 ο πρωταθλητής Παύλος Ξυνός (Tecno-Iame) δεν άφησε περιθώρια στο συναγωνισμό να τον αμφισβητήσει κυριαρχώντας απόλυτα τόσο στα προκριματικά, όσο και στους αγώνες. Ο Βασίλης Κοτέογλου (Tony-Vortex) ακολούθησε το ρυθμό του Ξυνού στα προκριματικά όμως στον πρώτο τελικό είχε την ατυχία να χάσει έναν από τους τροχούς του μετά από μετατόπιση του πίσω άξονα και να τεθεί εκτός μάχης. Στον δεύτερο τελικό ο νεαρός Σερραίος κατάφερε να επανακάμψει τερματίζοντας 2ος χωρίς βέβαια να απειλήσει τον νικητή. Τη γλυκιά γεύση του βάθρου γεύτηκε και στους δυο τελικούς ο Αλέξανδρος Ποιμενίδης (Zanardi-Iame) τερματίζοντας 2ος και 3ος αντίστοιχα. Τέλος, ντεμπούτο με βάθρο έκανε στην κατηγορία ο Λευτέρης Κυδωνάκης (Birel-Iame) που τερμάτισε τον πρώτο τελικό πίσω από τον Ποιμενίδη.
Στην ΚΖ2 ο Μανώλης Τζαμαριαδάκης (Zanardi-TM) εκμεταλλεύτηκε στον 1ο τελικό την κακή εκκίνηση του poleman Μιχάλη Κ. Χαλκιόπουλου (Intrepid-TM) και από εκείνη τη στιγμή δεν έδωσε σε κανέναν την ευκαιρία να αμφισβητήσει την κυριαρχία του. Πίσω του στον πρώτο τελικό τερμάτισε ο Κωνσταντίνος Γκόντζος (Tony-TM), ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο φαντάρος Παρασκευάς Σκιντζής (Maranello-TM) που είχε χάσει τις δοκιμές του Σαββάτου εξαιτίας των στρατιωτικών του υποχρεώσεων.
Τέλος, στην Εθνική 125 η μάχη ανάμεσα στον Αναστάσιο Μπέκο (Maranello-Windfire) και την Μαρία Ορφανίδου (Intrepid-Rotax) έκλεψε την παράσταση. Οι δυο οδηγοί ήταν αχώριστοι στην πίστα με την Ορφανίδου να πιέζει ασφυκτικά τον αντίπαλό της σημειώνοντας μάλιστα δις και τον ταχύτερο γύρο. Παρόλα αυτά ο Μπέκος διατήρησε τη ψυχραιμία του και μένοντας αλάνθαστος πανηγύρισε δυο σπουδαίες νίκες. Το βάθρο συμπλήρωσε ο Λευτέρης Μυλωνάς (Pcr-Windfire).

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια