FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Νεα βαθμολογηση των νικητων από το 2009

Οι σαρωτικές αλλαγές έχουν συνέχεια στη Formula 1 εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου που ξεκινά σε ελάχιστες ημέρες. Σε συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε στη Γενεύη, η Ενωση των ομάδων της F1 (FOTA) ανακοίνωσε ότι επήλθε συμφωνία ώστε από τη νέα αγωνιστική περίοδο να αλλάξει ο τρόπος βαθμολόγησης των νικητών.
Σύμφωνα με την παγκόσμια δημοσκόπηση των φίλων του αθλήματος, μία αλλαγή σε αυτόν τον τομέα θα αύξανε το ενδιαφέρον και αυτό εισάκουσαν οι κατασκευάστριες εταιρίες, που εισηγήθηκαν ένα σύστημα στο οποίο ο νικητής θα επιβραβεύεται με δώδεκα βαθμούς αντί για δέκα που ισχύει σήμερα. Ο δεύτερος θα παίρνει εννέα βαθμούς αντί για οκτώ και ο τρίτος του βάθρου θα παίρνει επτά βαθμούς αντί για έξι. Οσο για τις υπόλοιπες βαθμολογούμενες θέσεις (4-8) θα εξακολουθήσουν να παίρνουν από 5 βαθμούς έως 1.
Στη συνέντευξη Τύπου δεν έγινε καμία αναφορά στην ιδέα που παρουσίασε πρόσφατα ο Bernie Ecclestone, σύμφωνα με την οποία θα εισάγονταν ένα σύστημα ολυμπιακών αγώνων, όπου παγκόσμιος πρωταθλητής θα αναδεικνύονταν ο κάτοχος περισσότερων χρυσών μεταλλίων. Εφεξής, οι ομάδες αναλογίζονται το ενδεχόμενο να εφαρμόσουν και ένα σύστημα ειδικής πριμοδότησης από το 2010, όπως για παράδειγμα πριμ στο πρωτάθλημα κατασκευαστών στην ομάδα που πραγματοποιεί το πιο γρήγορο pit stop κατά τη διάρκεια ενός grand prix.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια