FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΤΩΝ 60 ΕΤΩΝ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ MANSE;

Ο Μάνσελ έκανε το ντεμπούτο του στη Φόρμουλα 1 το 1980, όμως ο μύθος του δημιουργήθηκε στο βρετανικό Grand Prix στο Μπραντς Χατς το 1986 όταν πήρε τη νίκη με ένα μονοθέσιο της Williams στα μέτρα του Πικέ. Εκεί γεννήθηκε και η Mansell Mania.

Ο βρετανικός Τύπος τον χαρακτήριζε "γκρινιάρη" γιατί ενώ είχε πάντα ένα κορυφαίο μονοθέσιο, δεν μπορούσε να φτάσει στον τίτλο. Το 1989 έκανε το όνειρο του πραγματικότητα, υπογράφοντας συμβόλαιο με τη Ferrari. Ήταν ο τελευταίος οδηγός που επέλεξε ο Έντσο Φεράρι πριν κλείσει για πάντα τα μάτια του. Πρωτάθλημα δεν πήρε, όμως κέρδισε το παρατσούκλι "λιοντάρι" από τους Ιταλούς. Τον πρώτο του γιο τον ονόμασε Λίο, ακολούθησε και ο Γκρεγκ. Και οι δύο είναι οδηγοί αγώνων. Στην 12η και τελευταία πλήρη σεζόν του στη Φόρμουλα 1 ο Μάνσελ έγινε από nearly man παγκόσμιος πρωταθλητής με τον πιο απόλυτο τρόπο για τη Williams-Renault: Δεκατέσσερις pole positions και εννιά νίκες με ρεκόρ που ισοφαρίστηκαν και καταρρίφθηκαν με δυσκολία στη συνέχεια.

Ο θάνατος του Άιρτον Σένα, με τον οποίο είχε "ομηρικές" μάχες όπως στη Χερέθ, τον οδήγησε ξανά στη Williams για ορισμένους αγώνες πριν ολοκληρώσει την καριέρα του το 1995 στην αδύναμη McLaren. Μετά την οριστική αποχώρηση του ξύρισε και το περίφημο μουστάκι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια