FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Ο WEBBER ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΦΘΙΝΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ

O 36χρονος Αυστραλός συγκρίνει την εποχή που αυτός ξεκίνησε να αγωνίζεται το 2002 με τα χρώματα της Minardi με τη σημερινή εποχή. Ο Γουέμπερ όπως αναφέρει το www.f1kart.gr χαρακτήρισε θλιβερό το γεγονός ότι σήμερα οι ομάδες επιλέγουν τους πιλότους όχι με βάση το οδηγικό ταλέντο αλλά με βάση το πακέτο χορηγών που αυτοί διαθέτουν. Ο πιλότος της Red Bull έχει εκκινήσει σε 206 GP τα 11 εξ' αυτών από την pole position και έχει ανέβει 9 φορές στο μεσαίο σκαλί του βάθρου. Μιλώντας σχετικά τόνισε μεταξύ άλλων: "Όταν εμφανίστηκα στο grid για λογαριασμό της Minardi, υπήρχε ο Ερβάιν και ο Σάλο όλοι αυτοί είχαν ανέβει στο βάθρο. Το grid ήταν γεμάτο από τύπους που είχαν κερδίσει στην F3000 και σε πολλές άλλες μορφές αγώνων. Σήμερα υπάρχουν εξαιρετικά ταλέντα αλλά δεν μπορούν να βρουν τρόπο να φτάσουν F1.
Είναι θλιβερό αυτό που συμβαίνει. Για παράδειγμα ο Ρόμπιν Φριζνς έχει εξωπραγματικό ταλέντο αλλά δεν έχει μετρητά. Εγείρονται και θέματα ασφαλείας με την έλλειψη δοκιμών. Πρέπει να βρεθεί μια λύση γιατί ο χρόνος που έχει ένας νέος οδηγός στο μονοθέσιο είναι περιορισμένος". Ο Φρινζς είναι 21 ετών κατάγεται από την Ολλανδία και το 2012 πήρε το πρωτάθλημα Formula Renault 3.5.
Φέτος όπως λέει το f1kart.gr έκανε δοκιμές με τη Sauber ενώ έχει κερδίσει και έναν αγώνα στο GP2 όπου αγωνίζεται με τα χρώματα της Himler Motorsport. Ο Γουέμπερ έχει αναλάβει να προωθήσει τον 19χρονο συμπατριώτη του Μιτς Έβανς, πρωταθλητή στο GP3 πέρυσι: "Είναι δουλειά μου να βοηθήσω το Μιτς να φτάσει στη F1 και να μπορέσει να δείξει τι αξίζει. Όμως δεν υπάρχουν πολλές δυνατότητες για δοκιμές θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε στο χρόνο που υπάρχει". Ο 36χρονος Αυστραλός έχει ανακοινώσει την πρόθεσή του να αποχωρήσει στο τέλος της χρονιάς και ήδη έχει υπογράψει να οδηγήσει για λογαριασμό της Porsche στα σπορ πρωτότυπα το 2014. Αυτή είναι μια σύγκριση ανάμεσα σ' αυτούς που αγωνίζονταν το 2002 όταν έκανε το ντεμπούτο του στη F1 ο Γουέμπερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια