FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

OI KΑΛΟΙ, ΟΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΝΟΝΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΤΗΣ F1

Να 'μαστε λοιπόν στην ντάλα του καλοκαιριού να αναρωτιόμαστε πότε πέρασαν πέντε μήνες από την έναρξη του πρωταθλήματος της Formula 1. 
Το γκραν πρι της Ουγγαρίας (28-30/7) σηματοδότησε την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού εν μέσω διακοπών προσπαθεί να κάνει ένα… review του πρώτου μισού του πρωταθλήματος. 
 Λοιπόν, ο Σεμπάστιαν Φέτελ προηγείται στη βαθμολογία με έναν ήρεμο τρόπο μάλλον χαρακτηριστικό του… πρωταθλητή. Θα ήταν υποτιμητικό να θεωρηθεί ότι την έκπληξη κάνει ο Κίμι Ραϊκόνεν που ακολουθεί στη δεύτερη θέση μιας και οι ικανότητες του πίσω από το τιμόνι –όταν θέλει- είναι πολλές και γνωστές. 
Από την άλλη, η μία ζέστη η άλλη κρύο απόδοση της Ferrari αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς… αντεπίθεσης για τα τελευταία εννιά γκραν πρι της σεζόν και όλα αυτά στη σκιά των μυστικών δοκιμών της Mercedes με τα νέα ελαστικά της Pirelli, των πολλών παραπόνων από τις ομάδες για τα πολλά πιτ στοπ στους αγώνες και της ανακοίνωσης αποχώρησης από το πρωτάθλημα του Μαρκ Γουέμπερ. 

Η ήρεμη δύναμη ενός πρωταθλητή! 

Ξέρει τι θέλει και πώς να το πάρει. Ο λόγος γίνεται για τον Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος μπαίνει στο κοκπιτ μόνο για την καρό σημαία και δεν διστάζει να παρακάμπτει τις εντολές της ομάδας του για να την πάρει (γκραν πρι Μαλαισίας). 
 Ο Γερμανός πιλότος της Red Bull έχει πανηγυρίσει τέσσερις νίκες (Μαλαισία, Μπαχρέιν, Καναδά, Γερμανία) στα μέσα της σεζόν – πέρυσι είχε πέντε σε όλο το πρωτάθλημα- χωρίς να έχει κουραστεί ιδιαίτερα.  Μάλιστα, ο Φέτελ ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου στη Γερμανία και στον Καναδά για πρώτη φορά στην καριέρα του.  Ο τρεις φορές Παγκόσμιος πρωταθλητής- ο οποίος ήταν στο… κλαμπ των πιλότων που έχουν παράπονα από τα ελαστικά της Pirelli- απέχει 38 βαθμούς από τον δεύτερο Κίμι Ραϊκόνεν. 

Ένας… ζεστός “Iceman”! 

Ο Κίμι Ραϊκόνεν ξεκίνησε τη σεζόν με τον καλύτερο τρόπο παίρνοντας τη νίκη στο πρώτο γκραν πρι στην Κίνα. Ο Φινλανδός πιλότος έχει ανέβει πέντε φορές στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, με αποτέλεσμα να έχει καπαρώσει τη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος, την οποία φυλάει με νύχια και με δόντια από τον Φερνάντο Αλόνσο.  
Τα αποτελέσματα του Ραϊκόνεν είναι ο λόγος που βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο της Red Bull μετά την ανακοίνωση αποχώρησης του Μαρκ Γουέμπερ στο τέλος της σεζόν. 

Μία ζέστη μία κρύο… 

Μπορεί ο Φερνάντο Αλόνσο να έχει δύο νίκες προς το παρόν στο πρωτάθλημα, ωστόσο η απόδοση της Ferrari μόνο σταθερή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο Ισπανός πιλότος μετά το γκραν πρι της Ουγγαρίας εξέφρασε τα παράπονά του προς τη σκουντερία. 
Ο Αλόνσο κατάφερε στο έβδομο γκραν πρι της σεζόν να ανέβει στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος και να μείνει εκεί για τρεις αγώνες, εκμεταλλευόμενος τα άσχημα αποτελέσματα του Ραϊκόνεν σε Μονακό (10ος) και Καναδά (9ος).  Η απόδοση των ελαστικών και οι υποτονικές εμφανίσεις της F138 στις κατατακτήριες δοκιμές –η τρίτη είναι η καλύτερη θέση εκκίνησης, ενώ τις περισσότερες φορές έχει δει τα κόκκινα φώτα να σβήνουν από την έκτη θέση και κάτω- δεν βοηθούν τον Ισπανό να διεκδικήσει τη νίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια