FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΟΘΕΣΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΓΑΛΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΤΗΣ FORMULA 1

ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ήταν τελικά οι δοκιμές για νέους πιλότους στην πίστα του Σίλβερστον, στο πλαίσιο των οποίων οι ομάδες έχουν την ευκαιρία να συλλέξουν τα πρώτα στοιχεία και από τα νέα ελαστικά της Pirelli που έκαναν ντεμπούτο στο Ουγγρικό GP στις 28/7.
Το www.f1kart.gr συγκέντρωσε όλα τα στοιχεία για τις πρόσφατες δοκιμές. Πρώτα απ’ όλα ο αποκλεισμός του Μαρκ Γουέμπερ, ο 36χρονος Αυστραλός που αποχωρεί στο τέλος του χρόνου από τη F1, έμαθε την τελευταία στιγμή και ενώ το όνομά του ήταν στο πρόγραμμα της ομάδας για σήμερα το απόγευμα ότι θα τον αντικαταστήσει ο Ντανιέλ Ρικιάρντο. Ο 26χρονος συμπατριώτης του Γουέμπερ οδηγεί σήμερα το πρωί για την Toro Rosso και το απόγευμα θα μπει στο κόκπιτ της Red Bull. Χτες οδήγησε για την Αυστριακή ομάδα ο φέρελπις Φέλιξ ντα Κόστα. Στο κόκπιτ της Lotus βρέθηκε ο γιος του τέσσερις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή Αλαίν Προστ, Νίκολας.
Ο πατέρας του αυτή την εποχή έχει θεσμοθετημένο ρόλο ως εκπρόσωπος της Renault που προμηθεύει με κινητήρες και τη Lotus. Από τη βρετανική ομάδα δικαιολόγησαν την απουσία του Ράικονεν ο οποίος ήταν προγραμματισμένο να οδηγήσει την Παρασκευή λέγοντας ότι θέλουν να δώσουν περισσότερο χρόνο στον Προστ. Ο γιος του Κάρλος Σάινθ ανήκει στην ομάδα νέων οδηγών της Red Bull και θα μοιραστεί σήμερα το κόκπιτ της Toro Rosso με τον Ρικιάρντο. Ο γιος του Τζόνι Τσεκότο (σ.σ: ο Τσεκότο ήταν οδηγός F1 το 1983, 1984) οδήγησε χτες για λογαριασμό της μικρής ομάδας της Red Bull. Ο 23χρονος από τη Βενεζουέλα τρέχει για 5η χρονιά στο GP2 και χαρακτηριστικό του είναι η επιθετική οδήγηση. Ταχύτερος όλων χτες με 1:33.602 ήταν ο 20χρονος Κέβιν Μάγκνουσεν, γιος του άλλοτε πιλότου F1, Ίαν Μάγκνουσεν με τη McLaren. Για να έχετε μια τάξη μεγέθους η pole position του Χάμιλτον στον αγώνα τον προηγούμενο μήνα ήταν στο 1:29.6. Ο Κέβιν Μάγκνουσεν είναι μέλος της ακαδημίας οδηγών της McLaren. Αύριο για λογαριασμό της Williams θα οδηγήσει η σύζυγος του διευθυντή αγωνιστικών δραστηριοτήτων της Mercedes, Σούζι Βολφ.
Θυμίζουμε σύμφωνα με το f1kart.gr πως η Williams παρότι είχε κλείσει τριετές συμβόλαιο με τη Renault το έσπασε και από του χρόνου θα χρησιμοποιεί κινητήρες Mercedes, όπως και οι McLaren, Force India εκτός της γερμανικής ομάδας. Για πρώτη φορά μετά την αποτυχημένη εμφάνιση του Φισικέλα με τα χρώματα της Ferrari βρέθηκε στο κόκπιτ της Ιταλικής ομάδας, Ιταλός οδηγός. Ο Νταβίντε Ριγκόν που αρκετοί μπορεί να τον θυμάστε από την εμπλοκή του στη Surepleague Formula αγωνίζεται σήμερα με μια Ferrari 458. O 26χρονος Ιταλικός είναι από το 2011 μέλος της ακαδημίας οδηγών της Ferrari.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια