FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ F1 ΜΕ ΠΑΧΥΛΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ

Η Formula 1 είναι ως γνωστόν από τα πιο ακριβά σπορ σε παγκόσμιο επίπεδο, με εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ να «στήνουν  χορό» σε κάθε GP. Όπως είναι φυσικό σύμφωνα με το www.f1kart.gr, οι οδηγοί και ειδικά αυτοί που είναι σε top επίπεδο, θεωρούνται από τους καλύτερα αμειβόμενους αθλητές. Η Ισπανική εφημερίδα «El Mundo Deportivo» δημοσίευσε πρόσφατα μια λίστα με το κασέ των οδηγών για το 2013. Πιο ακριβοπληρωμένος από όλους, είναι ο Fernando Alonso της Ferrari, ο οποίος παρότι του έγινε μείωση μισθού κατά 10 εκατομμύρια ευρώ, θα λάβει γι αυτή τη σεζόν το ποσό των 20 εκατ. 

Τα ίδια χρήματα θα πάρει και ο Lewis Hamilton από την Mercedes, με τον Jenson Button της McLaren να έρχεται τρίτος με 16 εκατομμύρια ευρώ. Ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, Sebastian Vettel, έχει συμβόλαιο 12 εκατ., το οποίο όμως αυξάνεται από τα μπόνους. Πέμπτος στην λίστα είναι ο Nico Rosberg της Mercedes με 11 εκατ. ευρώ, ακολουθεί ο  Mark Webber της Red Bull με 10 εκατ., ο Felipe Massa της Ferrari με 6 εκατ., ο Kimi Raikkonen της Lotus με 3 εκατ. και τη δεκάδα κλείνουν οι Sergio Perez της McLaren και  Romain Grosjean της Lotus με 1,5 και 1 εκατ., αντίστοιχα. 

Να σημειώσουμε εδώ, ότι στο συμβόλαιο του Raikkonen υπάρχει όρος που αναφέρει ότι ανάλογα τους βαθμούς που θα κερδίσει αυξάνεται και το ποσό.  f1kart.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια