FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

O Mika Hakkinen βλέπει νικητή τον Kimi

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η μετακίνηση του Kimi Raikkonen στη Ferrari το "στοίχημα" που παίζεται περισσότερο στη Formula 1 είναι αν ο Iceman θα κερδίζει στην "εσωτερική κόντρα" τον FernandoAlonso.
Πολλοί -ανάμεσά τους και ο Felipe Massa- ψήφισαν υπέρ του Ισπανού, με δεδομένα και τα χρόνια "προϋπηρεσίας" του στην κόκκινη ομάδα, αλλά και το γεγονός ότι ο Alonso έχει "χτίσει" σχέσεις με μηχανικούς, μιλάει ιταλικά και γενικότερα δεν έχει ανάγκη την περίοδο προσαρμογής, που ο Kimi σαν νεοφερμένος θα τη χρειαστεί.
Ωστόσο, τώρα έρχεται ο Mika Hakkinen να δώσει τα δικά του προγνωστικά, τα οποία "βλέπουν" τον Raikkonen να επικρατεί σε αυτή την (όχι και τόσο) άτυπη κόντρα.Ο Mika δικαιολογεί την άποψή του λέγοντας πως το οδηγικό στιλ του Kimi ταιριάζει περισσότερο στα νέα μονοθέσια με τους υπέρ-τροφοδοτούμενους κινητήρες. Και αυτό γιατί ο  Alonso συνηθίζει- όπως είπε ο Hakkinen στην ισπανική αθλητική εφημερίδα Marca- να πιέζει πολύ όταν οδηγεί, σε αντίθεση με τον Kimi που έχει πιο "στρωτό χέρι".
Απομένει βέβαια να δούμε στην πράξη αν δις παγκόσμιος πρωταθλητής Hakkinen επιβεβαιωθεί, όπως βέβαια και να δούμε κατά πόσο τα κόκκινα μονοθέσια θα είναι ανταγωνιστικά. Γιατί αν η Ferrari κάνει εμφανίσεις σαν αυτές του 2013, τότε μικρή σημασία θα έχει αν ο Raikkonen θα είναι ταχύτερος ή όχι του Alonso.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια