FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΤΗΣ F1

Δοκιμές F1 2014 - Τα προβλήματα κυριάρχησαν και τη δεύτερη ημέρα των δοκιμών στη Χερέθ
Σε αρνητικό πρωταγωνιστή των χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Χερέθ εξελίσσεται η Red Bull Racing. Για δεύτερη συνεχή ημέρα η αυστριακή ομάδα δεν κατάφερε να βρει ρυθμό, με τον S. Vettel να ολοκληρώνει μόλις 8 γύρους  
21 φωτογραφίες

Η δεύτερη ημέρα των χειμερινών δοκιμών στην πίστα της Χερέθ ξεκίνησε από εκεί που τελείωσε η αμέσως προηγούμενη. Η νωπή, από τη χθεσινή βροχή, άσφαλτος οδήγησε στην απόφαση να χρησιμοποιηθούν-δοκιμαστούν βρόχινα ελαστικά.Υδροφόρα φορτηγά πρόσθεσαν μερικές εκατοντάδες κυβικά νερού στην πίστα, διαδικασία που προκάλεσε καθυστέρηση στην έναρξη των δοκιμών.
Τελικώς, το πράσινο φως δόθηκε και τα μονοθέσια πάτησαν στο βρεγμένο τερέν της Χερέθ.
Tην αρχή έκανε η ομάδα της McLaren και ειδικότερα η MP4-29 του Jenson Button. Να σημειώσουμε εδώ ότι η βρετανική ομάδα απείχε από τις δοκιμές της πρώτης ημέρας, εξαιτίας προβλημάτων στα ηλεκτρικά και τα υδραυλικά συστήματα του μονοθεσίου.Τον Jenson Button ακολούθησαν οι Esteban Gutierrez και Valtteri Bottas, πολύ σύντομα ωστόσο και οι τρεις βρέθηκαν στα pits.
Ο Sergio Perrez και ο Kimi Raikkonen συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα των οδηγών που πέρασαν στην πίστα με τα βρόχινα ελαστικά της Pirelli.Λίγο αργότερα τα βλέμματα στράφηκαν στο μονοθέσιο της Red Bull, στο τιμόνι του οποίου βρέθηκε για δεύτερη συνεχή ημέρα ο Sebastian Vettel.
Δύο ώρες μετά, ο Γερμανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής είχε συμπληρώσει μόλις τέσσερις γύρους, χωρίς μάλιστα να χρονομετρηθεί σε κάποιον από αυτούς.
Η βροχή δεν ήρθε, τα υδροφόρα φορτηγά παρέμειναν σταθμευμένα, με αποτέλεσμα η αγωνιστική γραμμή στην πίστα να στεγνώσει και οι οδηγοί να αντικαταστήσουν τα βρόχινα ελαστικά με slicks.Οι χρόνοι βελτιώθηκαν σημαντικά, με τον Jenson Button να κρατά τον ταχύτερο με 1:27.556 και τον Sergio Perez να ακολουθεί, όντας 0,8 δευτερόλεπτα πιο αργός.Και ενώ τα μονοθέσια με κινητήρες της Mercedes και της Ferrari "έγραφαν" χωρίς ουσιαστικά προβλήματα γύρους, οι ομάδες με κινητήρες Renault -ανάμεσα σε αυτές και η πρωταθλήτρια Reb Bull Racing- έδιναν μια διαφορετική μάχη, εκείνη για τη συμπλήρωση ενός και μόνο γύρου.

Σε απολύτως στεγνή άσφαλτο το 1:24.165 του Jenson Button αποτέλεσε με διαφορά τον καλύτερο χρόνο της ημέρας, καθώς ο δεύτερος ταχύτερος Kimi Raikkonen δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από το 1:24.812.

Στην τρίτη θέση συναντάμε τον Valtteri Bottas και στην τέταρτη τον Niko Rosberg, ο οποίος κατάφερε -μεταξύ άλλων- να ολοκληρώσει 95(!) γύρους.

Απογοητευτική, τέλος, ήταν η εμφάνιση του S. Vettel και της Red Bull Racing, καθώς ο Γερμανός προσθέσε μόλις 8 γύρους στο ενεργητικό του
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια