FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ 100 εκατ. δολαρίων για τον Bernie Ecclestone της Formula 1 Πηγή:www.reporter.gr

Επώδυνος συμβιβασμός 100 εκατ. δολαρίων για τον Bernie Ecclestone της Formula 1

Σε συμβιβασμό ύψους 100 εκατ. δολαρίων κατέληξε η δίκη του ισχυρού άνδρα της Formula 1, Bernie Ecclestone, που ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο σε δικαστήριο του Μονάχου.
Σύμφωνα με την Deutsche Welle, οι κατηγορίες που είχαν απαγγελθεί εναντίον του Ecclestone ήταν αυτές της δωροδοκίας και της παρακίνησης σε απιστία.
Ο 83χρονος Βρετανός φέρεται να δωροδόκησε προ οκταετίας τον Γκέρχαρντ Γκριμπκόβσκι, πρώην επικεφαλής του χρηματοοικονομικού τμήματος της βαυαρικής τράπεζας Bayern LB, με το ποσό των 44 εκατ. δολαρίων. Ως αντάλλαγμα ο Γκριμπκόβσκι φέρεται να μερίμνησε για την πώληση ποσοστού μετοχών της Φόρμουλα 1 που κατείχε η τράπεζα σε επενδυτή που του είχε υποδείξει ο Ecclestone.
Σύμφωνα με παρατηρητές της δίκης, η στοιχειοθέτηση των κατηγοριών που βαραίνουν τον επικεφαλής της Formula 1 δεν κατέστη δυνατή σε επαρκή βαθμό.
Η εισαγγελία του Μονάχου έκανε δεκτή την πρόταση συμβιβασμού για διακοπή της δίκης έναντι καταβολής ποσού 100 εκατ. δολαρίων από τον Ecclestone, η οποία τελικά εγκρίθηκε και από τους δικαστές της υπόθεσης.
Οι επικριτές του συμβιβασμού επιρρίπτουν στον Ecclestone "ανήθικη" προσπάθεια εξαγοράς της ελευθερίας του, ισχυρισμό που αντέκρουσε σήμερα στο δικαστήριο η υπεράσπιση του Βρετανού.


Πηγή:www.reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια