FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Η Formula 1 μένει στην Αυστραλία έως το 2020

Ο δήμος της Μελβούρνης επιβεβαίωσε την επέκταση της σύμφωνιας για το GP στο Albert Park. Το συμβόλαιο υπεγράφη την περασμένη εβδομάδα στο Λονδίνο μετά από ένα χρόνο διαπραγματεύσεων. Ο κυβερνήτης της πόλης  Denis Napthine ανακοίνωσε τη συμφωνία λέγοντας ότι το Gran Prix στο Albert Park θα είναι το εναρκτήριο της χρονιάς. 
Το πρώτο Grand Prix που είχε γίνει στους φαρδείς δρόμους της Αδελαϊδας το 1985 και είχε αναδείξει νικητή τον Rosberg με Maclaren-Porsche. Μέχρι το 1995 ο αγώνας στην Αυστραλία ήταν τελευταίος στο καλαντάρι και ήταν αυτός που σε πολλές περιπτώσεις έκρινε και τον τίτλο όπως είχε γίνει και το 1986 που ο Mansel έχασε τον τίτλο όταν καταστράφηκε ένα από τα πίσω ελαστικά της Williams, στον 63ο γύρο. Το 1994 στην ίδια πίστα σημειώσε και την τελευταία νίκη της καριέρας του, στον αγώνα όπου η σύγκρουση Hill- Schumaher έδωσε τον τίτλο στον Γερμανό. Στην ίδια πίστα τέλος, το 1993 ο Senna κέρδισε για τελευταία φορά στο τιμόνι της Maclaren.
Η Formula1 φιλοξενείται στη Μελβούρνη από το 1996, όταν και "μετακόμισε" από την Αδελαϊδα που φιλοξενούσε μέχρι τότε τους αγώνες της. Η πίστα στο Albert Park θεωρείται μια από τις ομορφότερες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και τις πλέον σύγχρονες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια