FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

ROSBERG ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΓΕΜΑΤΗ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΚΑΙ FANS...

O Nίκο Ρόσμπεργκ δεν είναι ο καλύτερος οδηγός στη Φόρμουλα 1, δεν είναι ο γρηγορότερος οδηγός . Έχει ωστόσο μεγάλες πιθανότητες να είναι ο νέος παγκόσμιος πρωταθλητής στο τέλος της φετινής σεζόν, ο δεύτερος γιος παγκόσμιου πρωταθλητή (σ.σ. ο Κέκε Ρόσμπεργκ πήρε τον τίτλο το 1982) που θα επαναλάβει το κατόρθωμα του πατέρα του.Η σταθερότητα αποτελεί "κλειδί" επιτυχίας στα μηχανοκίνητα σπορ, εντός και εκτός πίστας. Σχεδόν όλοι οι οδηγοί ακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα κατά τη διάρκεια της σεζόν.Ο Ρόσμπεργκ μοιράστηκε το πρόγραμμα του την ημέρα του αγώνα:
Κοιμάται τουλάχιστον 9 ώρες το προηγούμενο βράδυ: Ο ίδιος λέει "η Φόρμουλα 1 είναι νοητικά μια κουραστική δουλειά. Ανάλυση και αφομοίωση δεδομένων, υποχρεώσεις προς τα ΜΜΕ, προσπαθώ να ανταποκριθώ σε όλα. Στο τέλος της ημέρας είμαι πολύ κουρασμένος".

Πρωινό: Ο Γερμανός φεύγει από το ξενοδοχείο για την πίστα στις 9.30. Το πρωινό είναι σχεδόν πάντα το ίδιο, πόριτζ και κινόα, πρωινό που παίρνει μέσα στο αυτοκίνητο την ώρα που πηγαίνει στην πίστα. Θα ήθελε να τρώει συχνότερα αβγά και τοστ, αλλά είναι δύσκολο να φάει αβγά μέσα στο αυτοκίνητο.  Χρειάζεται ενέργεια και αντοχή.
Στην πίστα: Τον περιμένουν ήδη οι μηχανικοί για να ρυθμίσουν τις λεπτομέρειες, στη συνέχεια συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο Τύπου του (Γκέοργκ Νόλτε) και άνθρωπο της ομάδας πηγαίνει για να γνωρίσει τους καλεσμένους των χορηγών και να βγάλει φωτογραφίες. Ακολουθεί η παρέλαση των οδηγών. Το γεύμα του λιτό, ρύζι στον ατμό και λαχανικά, ενώ πάντα κλέβει ένα 10λεπτο για να έναν υπνάκο. Φοράει το κράνος και μπαίνει στο μονοθέσιο από τη δεξιά πλευρά για προληπτικούς λόγους.

Χαλαρώνοντας πριν τον αγώνα: Ο Ντάνιελ Σλέσερ είναι τριαθλητής και υπεύθυνος της φυσικής του κατάστασης. Αντί για προθέρμανση, παίζουν με μια μπάλα ποδοσφαίρου. Μετρούν πόντους και ο Ρόσμπεργκ συγκεντρώνεται για να νικήσει. Δεν τα καταφέρνει πάντα.

Στον αγώνα: "Προτού μπω στο μονοθέσιο για να φύγω από τα πιτ, παρακολουθώ την εκκίνηση του περσινού Grand Prix στην ίδια πίστα. Βλέπω τι έκανε ο οδηγός που βρισκόταν στην  ίδια θέση εκκίνησης με εμένα".
Μετά τον τερματισμό: Θα μιλήσει στους δημοσιογράφους και θα ακολουθήσει το σημαντικό debriefing. Ο Ρόσμπεγκ με τους μηχανικούς θα αναλύσουν τι συνέβη στον αγώνα, την απόδοση του μονοθεσίου κτλ.

Καθ’οδόν για το αεροδρόμιο:  Παρέα με τη Βίβιαν, τη σύζυγο του εδώ και λίγες εβδομάδες,  πηγαίνουν να πάρουν το αεροπλάνο (σ.σ. ιδιωτικό τζετ όπως αντιλαμβάνεστε) με προορισμό το σπίτι τους στο Μόντε Κάρλο ή στην Ιμπίθα ή σε κάποιο άλλο μέρος για να ξεκουραστούν.  Όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, ο Ρόσμπεργκ ανταμείβει τον εαυτό του με ένα muffin δίχως γλουτένη μετά από κάθε αγώνα.
Μέσα στο αεροπλάνο: Θα βιντεοσκοπήσει το μήνυμα του προς τους θαυμαστές του, θα ασχοληθεί με τα social media. Το πρώτο βράδυ μετά τον αγώνα δυσκολεύεται να κοιμηθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια