FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

«Ελληνες, θέλετε Formula 1. Λεφτά έχετε;»


mperni-eklstooun-sto-cnn-ellines-thelete-fomrula-1-lefta-exete



Ένα Γκραν Πρι, στην χτυπημένη από την κρίση Ελλάδα, μπορεί να διαφαίνεται στον ορίζοντα, σύμφωνα με το αφεντικό της Φόρμουλα Ένα Μπέρνι Έκλστοουν.
«Οι Έλληνες το θέλουν. Θέλουν να συναντήσω τον Πρωθυπουργό τους ή τον Δήμαρχο» δήλωσε ο Έκλστοουν στο CNN, συμπληρώνοντας όμως ότι «θα πρέπει να δούμε αν έχουν τα χρήματα».
«Οι Έλληνες το θέλουν. Θέλουν να συναντήσω τον Πρωθυπουργό τους ή τον Δήμαρχο»
Η συνολική επένδυση αγγίζει το 1 δις δολάρια και προϋποθέτει την κατασκευή του έργου από το μηδέν και την αμοιβή για τη φιλοξενία της Φόρμουλα Ένα, που συνήθως διαρκεί δέκα χρόνια. Ιδιώτες επενδυτές αναζητούν τον χώρο που θα φιλοξενηθεί η κατασκευή, κάπου ανάμεσα στους δήμους Κερατσινίου και Δραπετσώνας, στα δυτικά της Αθήνας.
Θα ήταν δύσκολο για την Ελλάδα να δικαιολογήσει μια δημόσια χρηματοδότηση, μετά τη λήψη 150 δις ευρώ σε πακέτα διάσωσης, μετά την πρόσφατη ύφεση και με την ανεργία να παραμένει πάνω από το 27% - το υψηλότερο στην ευρωζώνη.
Στα τέλη Μαΐου η εταιρεία του Έκλστοουν καταχώρησε ως εμπορικό σήμα το «Formula 1 Mediterranean Grand Prix».
Οι πρώτες φήμες για ένα Μεσογειακό Γκραν Πρι έκαναν την εμφάνιση τους το 2006, όταν προτάθηκε ότι ο αγώνας θα μπορούσε να γίνεται διαδοχικά σε διάφορες πίστες, ξεκινώντας από τη Βαλένθια το 2008 και στη γαλλική Paul Ricard την επόμενη χρονιά.
Τον περασμένο μήνα η Φόρμουλα Ένα ανακοίνωσε ότι το Μεξικανικό Γκραν Πριν θα επιστρέψει του χρόνου ύστερα από απουσία 23 χρόνων, ενώ θα υπάρξει και ένας νέος αγώνας στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν το 2016.
Φέτος, προστίθεται και η Ρωσία, στους χώρους όπου πραγματοποιήθηκαν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Σότσι, σαν αποτέλεσμα της συνεργασίας του Έκλστοουν με τον προσωπικό του φίλο, πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
«Η Ρωσία θα πάει σίγουρα μπροστά» δήλωσε ο Έκλστοουν. «Ο Πούτιν έχει δώσει το 100% της στήριξης του. Είναι εύκολος να συνεργάζεσαι μαζί του. Είναι ένας καλός τύπος. Σούπερ τύπος. Αξιόπιστος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια