FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Formula 1: «Έσπασε το ρόδι» ο Ρόσμπεργκ

Την πρώτη του νίκη στο νέο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 και 9η στην καριέρα του πέτυχε ο Νίκο Ρόσμπεργκ στην πίστα της Καταλούνια, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Λιούις Χάμιλτον και στην τρίτη τον Σεμπάστιαν Φέτελ. 
Η Μερτσέντες έκανε το 1-2 στον 5ο γκραν πρι της σεζόν, ενώ ο Φέτελ με την Φεράρι ανέβηκε στο βάθρο για 4η φορά από την έναρξη της περιόδου.
Η Μερτσέντες πέτυχε την 4η νίκη της σε 5 αγώνες και εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου δεν θα χάσει τον τίτλο στους κατασκευαστές. Μετά από τέσσερα γκραν πρι που ανέβηκε στο βάθρο, ο Ρόσμπεργκ πάτησε στο φηλότερο σκαλί του στην Ισπανία. Εκκίνησε από την pole position και πέρασε πρώτος την καρό σημαία του τερματισμού φτάνοντας τους 91 βαθμούς στην κατάταξη των οδηγών, 20 λιγότερους από τον πρωτοπόρο ομόσταβλό του, Λιούις Χάμιλτον (111).
Με τη νίκη του ο Γερμανός πιλότος έγινε ο 9ος διαφορετικός στα τελευταία 9 χρόνια στην πίστα της Καταλούνια. Ο Χάμιλτον, αν και έχασε αρχικά την 2η θέση από τον Σεμπάστιαν Φέτελ, λόγω της κακής του εκκίνησης, τελικά επέστρεψε σε αυτή αφήνοντας πίσω του τον Γερμανό οδηγό της Φεράρι.
Μπροστά στο κοινό του ο Φερνάντο Αλόνσο απογοήτευσε. Ο Ισπανός είδε το μονοθέσιο της ΜακΛάρεν/Χόντα να βγάζει πρόβλημα στα φρένα και στον 31ο γύρο εγκατέλειψε. Η δεύτερη εγκατάλειψη ήρθε στον 48ο γύρο από τον Παστόρ Μαλδονάδο, καθώς η Λότους δεν άντεξε περισσότερο τρέχοντας για αρκετούς γύρους με σπασμένη πτέρυγα.
Ο επόμενος αγώνας του πρωταθλήματος, έκτος κατά σειρά, θα γίνει στις 24 Μαΐου στο Μονακ

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια