FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Τον Απρίλιο η έναρξη της νέας σεζόν της Formula 1

Τον Απρίλιο η έναρξη της νέας σεζόν της Formula 1Τον Απρίλιο η έναρξη της νέας σεζόν της Formula 1
Σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα κενά διαστήματα μεταξύ των Grand Prix, η FIA προτίθεται να φέρει την έναρξη της νέας αγωνιστικής σεζόν στις αρχές Απριλίου, κάτι που έχει να συμβεί από το 1988...Έκπληξη προκάλεσε η ανακοίνωση των διοργανωτών του αυστραλιανού Grand Prix, σύμφωνα με την οποία ο εναρκτήριος αγώνας της επόμενης σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1 πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο και όχι τον Μάρτιο.

Κάτι τέτοιο είναι πιθανό να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις, μεταξύ των οποίων και η αλλαγή στην ώρα διεξαγωγής του Grand Prix Αυστραλίας, καθώς στις 3 Απριλίου στην χώρα των καγκουρό θα έχει ήδη εφαρμοστεί η χειμερινή ώρα.

«Η νέα ημερομηνία επιβάλει τη διεξαγωγή του αγώνα μία ώρα νωρίτερα και οι οπαδοί θα πρέπει να περιμένουν το ίδιο θέαμα εντός πίστας και την ίδια διασκέδαση εκτός και τις τέσσερις ημέρες», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος του αυστραλιανού Grand Prix, εκφράζοντας την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο πραγματοποίησης του αγώνα στις 3 Απριλίου του 2016.

Αν και η FIA δεν έχει ανακοινώσει τους λόγους για τους οποίους η επόμενη σεζόν πρόκειται να ξεκινήσει στις αρχές Απριλίου και όχι στα μέσα Μαρτίου, όπως συμβαίνει τα τελευταία 27 χρόνια, φημολογείται πως σκοπός της μετακίνησης του εναρκτήριου αγώνα στις 3 Απριλίου είναι να μειωθούν τα κενά διαστήματα που υπάρχουν καθ' όλη τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της F1.

Επίσης, άγνωστος παραμένει ο αριθμός των Grand Prix που πρόκειται να πραγματοποιηθούν την επόμενη αγωνιστική σεζόν, καθώς και η τύχη εκείνου που φιλοξενείται στη Monza, η θέση του οποίου στο ημερολόγια της F1 έχει τεθεί ουκ ολίγες φορές υπό αμφισβήτηση από τον B. Ecclestone.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια