FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Formula 1: Πιο αργά θα ξεκινήσει η επόμενη σεζόν

Πιο αργά σε σύγκριση με τα τελευταία χρόνια θα ανοίξει η αυλαία της επόμενης περιόδου (2016) στη Φόρμουλα Ένα, κι αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά μετά το 1988, καθώς το εναρκτήριο γκραν πρι της χρονιάς στην Αυστραλία προγραμματίζεται για τις 3 Απριλίου.
Συνήθως το «Άλμπερτ Παρκ» της Μελβούρνης φιλοξενεί τον πρώτο αγώνα της σεζόν τον Μάρτιο, μολονότι το 2006 μετατέθηκε για τον Απρίλιο και έγινε το τρίτο γκραν πρι στο καλαντάρι, καθώς εκείνη τη χρονιά η πόλη της Αυστραλίας διοργάνωσε τους Αγώνες της Κοινοπολιτείας.
«Οι ημερομηνίες του γκραν πρι της Αυστραλίας στη Φόρμουλα Ένα για το 2016 είναι από τις 31 Μαρτίου μέχρι τις 3 Απριλίου, με τη μεταγενέστερη ημερομηνία έναρξης να έχει οριστεί για να συμπυκνώσει τη σεζόν, η οποία τελειώνει τον Νοέμβριο» τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές του αγώνα στην Αυστραλία. 
Όπως εκτιμά ο ειδικός Τύπος, η εταιρεία "Formula One Management" (FOM), που είναι υπεύθυνη για την προβολή της Φόρμουλα Ένα και την εκμετάλλευση των εμπορικών δικαιωμάτων της, στοχεύει στη μείωση του κόστους για τις ομάδες και στη μείωση του χρόνου μεταξύ των αγώνων, σε μια προσπάθεια να μεγιστοποιήσει το ενδιαφέρον για το πρωτάθλημα.
Επίσης, σχολιαστές έχουν αφήσει να εννοηθεί ότι μια συμπυκνωμένη σεζόν ενδέχεται να είναι ένα διαπραγματευτικό χαρτί για την FOM προκειμένου να συμπεριλάβει περισσότερους αγώνες στο καλαντάρι, με το Αζερμπαϊτζάν να είναι προγραμματισμένο να κάνει την επόμενη χρονιά το ντεμπούτο του σε ένα πρωτάθλημα 20 αγώνων.
Η μεταγενέστερη ημερομηνία διεξαγωγής του γκραν πρι της Αυστραλίας στο Άλμπερτ Παρκ θα έχει επίσης ως αποτέλεσμα να αρχίσει νωρίτερα ο αγώνας, καθώς πέφτει μετά το τέλος της θερινής ώρας στην πολιτεία της Βικτόρια, όπου τα ρολόγια γυρνούν μια ώρα πίσω. Οι διοργανωτές του αγώνα δεν μπορούσαν να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες, ωστόσο επιβεβαίωσαν ότι η κίνηση αυτή αποτελεί οδηγία της FOM.
Η μεταγενέστερη έναρξη της σεζόν στην Αυστραλία ενδέχεται επίσης να μετατοπίσει νωρίτερα το Μπαχρέιν, το οποίο ήταν ο τέταρτος αγώνας του 2015. Το Μπαχρέιν δεν έχει φιλοξενήσει αγώνα μετά τις 26 Απριλίου, από τότε που το συγκεκριμένο γκραν πρι έκανε ντεμπούτο στο καλαντάρι το 2004, και οι τοπικοί διοργανωτές εξέφρασαν στο πλαίσιο του φετινού αγώνα, ο οποίος έλαβε χώρα στις 19 Απριλίου, την ελπίδα να διεξαχθεί νωρίτερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια