FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Formula 1: Ο Μπότας διαψεύδει ότι υπέγραψε προσύμφωνο με τη Ferrari

Ο Βάλτερι Μπότας διέψευσε ότι έχει υπογράψει προσύμφωνο συνεργασίας με τη Ferrari, τονίζοντας ότι τον διασκεδάζουν κάποιες από τις φήμες που αναφέρονται στο μέλλον του στη Φόρμουλα Ένα.
«Είδα κάποιες και άκουσα αρκετές ιστορίες και είναι κάποιες φορές αρκετά αστείο να ακούς τέτοια πράγματα, επειδή στο τέλος ξέρεις πώς έχει το θέμα και τι δεν ισχύει» τόνισε ο Φινλανδός οδηγός της Williams, με σημερινές δηλώσεις του ενόψει του κυριακάτικου γκραν πρι της Βαρκελόνης.«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που επινοούν πράγματα. Το γεγονός είναι ότι αυτή τη στιγμή απλά επικεντρώνω την προσοχή μου σε αυτή τη σεζόν και παίρνω το μάξιμουμ για εμάς ως ομάδα. Στη συνέχεια για τα υπόλοιπα δεν ξέρω ακόμη» πρόσθεσε.
Ο Τύπος της Φινλανδίας και της Ιταλίας έχει μεταδώσει φήμες, οι οποίες αφήνουν να εννοηθεί ότι ο Μπότας έχει έρθει σε συμφωνία για το 2017, αν όχι για το 2016, με τη Ferrari, από την οποία μένει ελεύθερος στο τέλος της τρέχουσας σεζόν ο Φινλανδός -παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007- Κίμι Ραϊκόνεν.
Ερωτηθείς αν έχει υπογράψει προσύμφωνο με τη Σκουντερία, ο Μπότας απάντησε ότι δεν έχει έτσι η υπόθεση. Ο Φινλανδός, ο οποίος επίσης μένει ελεύθερος από τη Williams στο τέλος του 2015, αποτελεί ένα από τα πιο «καυτά» ονόματα της Φόρμουλα Ένα, καθώς πέρυσι κατετάγη τέταρτος στη βαθμολογία των οδηγών με έξι παρουσίες στο βάθρο.
«Πάντα υπάρχουν πολλών ειδών φήμες, επομένως στην πραγματικότητα δεν τις σκέφτομαι» επισήμανε ο 25χρονος και πρόσθεσε: «Αυτά είναι για να τα σκέφτεται η ομάδα που με εκπροσωπεί. Αυτή τη στιγμή δεν σκέφτομαι κάποια μετακίνηση».
Ο επικεφαλής μηχανοκίνητου αθλητισμού της Mercedes, Τότο Βολφ, ο οποίος είναι επίσης μέτοχος μειοψηφίας στη Williams, είναι μέρος της ομάδας που εκπροσωπεί τον Μπότας μαζί με τον Ντιντιέ Κοτόν, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τον Λιούις Χάμιλτον και τον -μέντορα του Μπότας- Μίκα Χάκινεν.
Ερωτηθείς εάν συζητάει με τη Williams το ενδεχόμενο επέκτασης της συνεργασίας του, ο Μπότας τόνισε ότι αφήνει τα πάντα στους εκπροσώπους του.
«Είμαι σίγουρος ότι έχουν κάποιου είδους πλάνο για την καριέρα μου, για τα χρόνια που έπονται. Εάν έχουν κάτι χειροπιαστό, σίγουρα θα μιλήσουν μαζί μου, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχουμε μιλήσει για το μέλλον. Δεν είμαστε ακόμη σε αυτό το σημείο» είπε.
«Θέλουμε να νικήσουμε εδώ στη Γουίλιαμς, έχουμε μεγάλα σχέδια για το μέλλον και η ομάδα έχει επενδύσει πολλά σε σπουδαίους ανθρώπους. Κάναμε ένα τεράστιο άλμα από το 2013 στο 2014. Εάν συνεχίσουμε την εξέλιξη, νομίζω ότι μπορούμε πάλι να είμαστε δυνατοί στο τέλος της σεζόν» συμπλήρωσε.
Η Williams είναι αυτή τη στιγμή τρίτη στη βαθμολογία των κατασκευαστών, τη θέση στην οποία τερμάτισαν πέρυσι, ύστερα από μια δεκαετία «παρακμής»

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια