FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Kosmocar & F1 in Schools Του Νίκου Λουπάκη

Η Kosmocar Α.Ε. στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, συμμετείχε ως χορηγός στην προσπάθεια ομάδας μαθητών της β’ τάξης Λυκείου του Αρσακείου σχολείου Ψυχικού, η οποία διαγωνίστηκε στα προκριματικά του Εθνικού διαγωνισμού “F1 in Schools”. Γράφει ο Νίκος Λουπάκης
Πρόκειται για τον μεγαλύτερο διαγωνισμό τεχνολογίας στον κόσμο κι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα για την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, τις Νέες Τεχνολογίες, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά. Οι ομάδες που συμμετείχαν σχεδίασαν και κατασκεύασαν ένα πρωτότυπο, μικρό μονοθέσιο, με συγκεκριμένες προδιαγραφές ως προς τις διαστάσεις, το βάρος και την μετάδοση της κίνησης.
Η εταιρική κουλτούρα της Kosmocar  αντικατοπτρίζεται  μέσα από  την προσπάθεια  της ομάδας, που θέτοντας  έναν υψηλό στόχο πέραν των μαθητικών δραστηριοτήτων, εργάστηκε με  ομαδικότητα, ανέπτυξε νέες  δεξιότητες  και γνώσεις,  συνεργάστηκε αρμονικά με τρίτους όπως τους  χορηγούς, τους προμηθευτές και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και ολοκλήρωσε με επιτυχία το έργο της.
Οι νέοι αποτελούν την μελλοντική επιστημονική και παραγωγική βάση της χώρας μας και αξίζουν της προσοχής μας.
Λίγα λόγια για τον F1 in Schools
O διαγωνισμός “F1 in Schools”, υλοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες, με συμμετοχή περισσοτέρων από  17.000 μαθητών. Στους αγώνες συμμετέχουν ομάδες 3-6 μαθητών ηλικίας 9-19 ετών.
Οι μαθητές:
Σχεδιάζουν στον Η/Υ μια μικρογραφία αγωνιστικού αυτοκινήτου Formula 1, χρησιμοποιώντας τρισδιάστατο λογισμικό 3D CAD (Computer Aided Design), κατάλληλο για σχεδιασμό αντικειμένων. Το λογισμικό χορηγείται δωρεάν στους μαθητές.
Αξιολογούν την βέλτιστη τεχνολογική λύση για να κατασκευάσουν μια μικρογραφία αυτοκινήτου Formula 1 από ειδικό ξύλο balsa, χρησιμοποιώντας τρισδιάστατο λογισμικό 3D CAM (Computer Aided Manufacture), κατάλληλο για κατασκευές αντικειμένων.
Ελέγχουν σε εικονική αεροσήραγγα στον Η/Υ την αεροδυναμική αντίσταση του F1 αυτοκινήτου της ομάδας τους, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένο λογισμικό προσομοίωσης ρευστών CFD (Computational Fluid Dynamics). Το λογισμικό χορηγείται δωρεάν στους μαθητές.
Οι μαθητές αξιολογούνται και κρίνονται για:
• Την τελική εργασία τους (portfolio) και τα υπόλοιπα στοιχεία σχετικά με τον σχεδιασμό & κατασκευή του F1 μοντέλου της ομάδας τους, που θα προσκομίσουν την ημέρα των αγώνων.
• Την προφορική παρουσίαση και το εκθεσιακό τους περίπτερο στα “pits” την ημέρα των αγώνων.
• Την ταχύτητα του F1 αυτοκινήτου της ομάδας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια