FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Hamilton στην pole, 1-2 της McLaren

Ο Χάμιλτον κέρδισε την pole position με τον πρώτο γύρο του στο Q3, ο οποίος χρονομετρήθηκε στο 1:24.922.
Ο Μπάτον ήταν ο πιλότος που έφτασε πιο κοντά σε αυτή την επίδοση, αλλά τελικά έμεινε στη δεύτερη θέση για περίπου ενάμισι δέκατο.

Η μεγάλη έκπληξη ήρθε από τον Ρομέν Γκροζάν, ο οποίος χάρισε στην Lotus την τρίτη θέση - το καλύτερο αποτέλεσμα της νεαρής καριέρας του σε κατατακτήριες δοκιμές.
Δίπλα στον γάλλο, στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης, θα βρίσκεται η Mercedes του Μίκαελ Σουμάχερ. Ο γερμανός έκανε την καλύτερή του εμφάνιση σε κατατακτήριες από τότε που επέστρεψε στην F1, γράφοντας τον τέταρτο ταχύτερο χρόνο.
Την τρίτη σειρά γεμίζουν οι δύο Red Bull, οι οποίες είναι φανερό πως έχουν απωλέσει το τρομερό προβάδισμα σε απόδοση που είχαν πέρυσι τα Σάββατα. Ο Μαρκ Ουέμπερ πήρε την πέμπτη θέση, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή Σεμπάστιαν Φέτελ να αρκείται στην έκτη.
Εβδομος ήταν ο Νίκο Ρόσμπεργκ με την άλλη Mercedes, ενώ ο Πάστορ Μαλντονάντο επιβεβαίωσε τη μεγάλη βελτίωση της Williams σε σχέση με το καταστροφικό γι' αυτήν 2011, αρπάζοντας την όγδοη θέση.
Στην επιστροφή του στους αγώνες έπειτα από απουσία ενός χρόνου, ο Νίκο Χούλκενμπεργκ κατάφερε να προκριθεί στο Q3 με το μονοθέσιο της Force India, σημειώνοντας τελικά την ένατη καλύτερη επίδοση. Ακριβώς πίσω του ήταν ο Ντάνιελ Ρικιάρντο, με τον αυστραλό της Toro Rosso να μπαίνει για παρθενική φορά στην κορυφαία 10άδα κατατακτήριων δοκιμών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια