FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Δικαιωθηκε ο Περεθ για την μεγαλη νικη..

Eφικτή θεωρούσε τη νίκη σήμερα για την Sauber ο Σέρζιο Πέρεθ. Ο Μεξικανός πιλότος παραδέχθηκε ότι η δεύτερη θέση ήταν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, αλλά τόνισε ότι θα μπορούσε να κατακτήσει και την πρώτη.
Ο Πέρεθ που για πρώτη φορά στην καριέρα του ανέβηκε στο βάθρο των νικητών, κατάφερε να απειλήσει τον πρωτοπόρο Φερνάντο Αλόνσο και να του κάνει τη ζωή δύσκολη προς το τέλος του αγώνα. Οδηγώντας πολύ γρήγορα, είχε επιδοθεί σε ένα ανελέητο κυνήγι του Ισπανού πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή και λίγο έλειψε να κάνει τη μεγάλη έκπληξη και να κερδίσει τον αγώνα.
Ενα λάθος όμως στην προσπάθεια του να «πιάσει» τον Αλόνσο τον έβγαλε προσωρινά εκτός πίστας. Ο φόβος απώλειας της δεύτερης θέσης και των πολύτιμων βαθμών που τη συνοδεύουν, ώθησε την ομάδα της Sauber να τον συμβουλεύσει να μην ρισκάρει τη δεύτερη θέση.
Ετσι ο Πέρεθ έγινε ο πρώτος Μεξικάνος πιλότος της F1 που ανέβηκε στο βάθρο των νικητών μετά το 1971 και τον συμπατριώτη του Πέντρο Ροντρίγκεθ στο Ολλανδικό GP.
«Πιστεύω ότι σήμερα η νίκη ήταν εφικτή. Προφανώς η ομάδα έκανε πολύ καλή δουλειά να με καλέσει την κατάλληλη στιγμή (σ.σ. για αλλαγή ελαστικών). Χάσαμε λίγο (σ.σ. χρόνο) στο τέλος και περισσότερο στο δεύτερο πιτστόπ, το οποίο δεν πήγε καλά με τον συμπλέκτη. Παρ’όλα αυτά κατάφερα να τον φτάσω (σ.σ. τον Αλόνσο) γύρο με τον γύρο.
Εχασα τον έλεγχο του μονοθέσιου και έχασα τη μάχη για τη νίκη. Ακόμα κι έτσι, ήταν μία υπέροχη ημέρα για την ομάδα. Με κάλεσαν την κατάλληλη στιγμή. Οι συνθήκες ήταν δύσκολες για να διατηρηθεί το μονοθέσιο στην πίστα. Ολα ήταν εκπληκτικά. Ολοι ήταν συγκεντρωμένοι, και το πιο σημαντικό ήταν ότι με κάλεσαν την κατάλληλη στιγμή», δήλωσε ο νεαρός Μεξικάνο πιλότος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια