FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Διπλη ζωνη DRS στην Αυστραλια

Η FIA επιθυμεί το νέο πρωτάθλημα να είναι θεαματικό για αυτό τον ρόλο ξεκινάει πάλι το θέμα των ζωνών DRS. Το συγκεκριμένο σύστημα που είχε παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο περυσινό GP της Αυστραλίας, αποδείχθηκε ότι συνέβαλε σημαντικά στις προσπεράσεις, χαρίζοντας έτσι περισσότερο θέαμα στον αγώνα.
Στην Αυστραλία, λοιπόν, πρώτο GP της φετινής σεζόν που θα διεξαχθεί το επόμενο σαββατοκύριακο, η FIA θεσπίζει διπλή ζώνη DRS χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό που θα θεσπιστούν.
Εικάζεται ότι η πρώτη θα είναι όπως και πέρυσι στην ευθεία εκκίνησης-τερματισμού ενώ η δεύτερη λέγεται ότι θα οριστεί μεταξύ των στροφών δύο και τρία ή των 12 και 13, αντίστοιχα στην πίστα.
Αλλαγές στους κανονισμούς
Παράλληλα με τη θέσπιση διπλού DRS στην Αυστραλία, η FIA προχώρησε σε μικρή αλλαγή των κανονισμών σε ό,τι αφορά στο συγκεκριμένο σύστημα. Θα υπάρξει περιορισμός στη χρήση του DRS σε συνθήκες υπό βροχή με τον αγωνοδίκη να έχει τη δυνατότητα να απαγορεύσει την χρήση του αν θεωρήσει ότι η ορατότητα είναι πολύ περιορισμένη (πάντα σε βροχή

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια