FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Προβληματισμoς δαιρκειας στη Marussia

Αυτό σημαίνει αυτόματα ότι δεν θα έχει το δικαίωμα να συμμετάσχει ούτε στις προσεχείς επίσημες δοκιμές των ομάδων που είναι οι τελευταίες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος.
Επομένως τα πλάνα της να παρουσιάσει στην Ισπανία τη νέα MR01 που πυρετωδώς ετοιμάζει και να την δοκιμάσει για πρώτη φορά σε πίστα, ναυάγησαν ολοκληρωτικά.

Όπως είναι υποχρεωτικό φέτος από την FIA τα μονοθέσια των ομάδων θα πρέπει να περάσουν 18 crash τεστ προκειμένου να συμμετάσχουν στις επίσημες δοκιμές αλλά και στη συνέχεια στο πρωτάθλημα. Παλαιότερα, οι κανονισμοί επέβαλαν αυτά τα τεστ να διεξάγονταν πριν από τον πρώτο αγώνα της χρονιάς.
Η αποτυχία της Marussia σε αυτή την διαδικασία της δημιουργεί πολλά προβλήματα καθώς δεν θα έχει την δυνατότητα να δοκιμάσει το νέο της μονοθέσιο στην πίστα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. Προς το παρόν, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, όλες οι προσπάθειες των στελεχών της έχουν επικεντρωθεί στην επανάληψη των crash τεστ στο τέλος αυτής της εβδομάδας.
«Όλα τα μονοθέσια είναι υποχρεωτικό να περάσουν τα 18 τεστ της FIA ώστε να τους χορηγηθεί η απαιτούμενη άδεια. Παρά το γεγονός ότι η Marussia έχει περάσει όλα τα προηγούμενα 17 τεστ, οι κανονισμοί απαιτούν το μονοθέσιο να έχει ολοκληρώσει όλες τις δοκιμές πριν από την έναρξη της χρονιάς. Η ομάδα προς το παρόν δεν θα συμμετάσχει στις τελευταίες δοκιμές στην Βαρκελώνη αργότερα μέσα στην εβδομάδα (1-4 Μαρτίου) και αντ’ αυτού θα επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην επανάληψη του crash τεστ στο τέλος της εβδομάδας», ανέφερε η ανακοίνωση της Ρώσικης ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια