FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Προσκληση στη πιστα απο την Pirelli...

Η Ιταλική εταιρεία επιθυμεί με αυτόν τον τρόπο να αποφύγει τυχόν κατηγορίες ότι λόγω απόκτησης του περυσινού μονοθέσιου από τη Renault, νυν Lotus, ίσως η ομάδα του Ενστοουν έχει ευνοϊκή μεταχείριση και πιο άμεση πληροφόρηση.Ηδη, ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών της Formula 1 έχει ξεκαθαρίσει ότι οι δοκιμές θα γίνουν από ανεξάρτητο προσωπικό που δεν θα προέρχεται από την Lotus.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Pirelli κατέληξε στην R30 μετά από πολύ καιρό κι ενώ ζητούσε με επιμονή από τις ομάδες να της παραχωρήσουν ένα μονοθέσιο που θα αντικαθιστούσε τη «γερασμένη» τεχνολογικά TF109.
Όπως μάλιστα αποκάλυψε ο αγωνιστικός διευθυντής της Ιταλικής εταιρείας, Πολ Χέμπερι, η επιλογή της R30 έγινε πιο εύκολη από τη στιγμή που η Renault δεν συμμετείχε επισήμως στο εφετινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Επιπλέον, το μονοθέσιο πληρούσε τις προϋποθέσεις της Ιταλικής εταιρείας αφού αναζητούσε κάποιο που δεν απείχε και πολύ από την κορυφή (κατετάγη πέμπτο).
«Προσκαλέσαμε όλες τις ομάδες να στείλουν εκπροσώπους τους και να δουν τι ετοιμάζουμε. Μόνο και μόνο για να καταλάβουν ότι ό,τι κάνουμε γίνεται με δίκαιο τρόπο για όλους.
Θέλαμε κάποιο μονοθέσιο μεσαίας απόδοσης και αυτό κατετάγη πέμπτο στο πρωτάθλημα εκείνη τη χρονιά. Ισως να σκεφτόσασταν ότι θα θέλαμε ένα μονοθέσιο που κέρδισε το πρωτάθλημα. Αν όμως γινόταν αυτό, τότε θα εμπλεκόμασταν με την πολιτική και δράματα. Πάνω σε αυτό πιστεύαμε ότι θα πρέπει αυτό να το αποφύγουμε. Επομένως έχουμε ένα καλό μονοθέσιο και η Renault πλέον δεν είναι στο σπορ», ξεκαθάρισε με δηλώσεις του στο Autosport ο Πολ Χέμπερι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια