FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Αμφιβολιες για την πιστα της Βαρκελωνης...

H Μελβούρνη κινδυνεύει να χάσει τη Φόρμουλα 1 μετά το 2015 αν η πολιτειακή κυβέρνηση δεν συνεχίσει να το… επιδοτεί.
Εκτιμάται ότι η πολιτειακή κυβέρνηση της Βικτώριας καταβάλει στον Μπέρνι Εκλεστοουν το ποσόν των 55 εκατομμυρίων δολαρίων ετησίως για να φιλοξενεί την F1.

Ο κ. Έκλεστοουν δήλωσε ότι θέλει να συνεχιστεί η παρουσία της F1 στη Μελβούρνη, η οποία, όπως είπε, είναι η αθλητική πρωτεύουσα της Αυστραλίας.
Δυστυχώς, όμως, η κούρσα της Μελβούρνης δεν έχει μεγάλη τηλεθέαση.
«Αν οι Αρχές θέλουν να γίνει νύχτα η κούρσα, τότε θα μειώσουμε το κόστος της συμμετοχής τους» πρόσθεσε.
Το συμβόλαιο της Μελβούρνης με την F1 ισχύει έως το 2015.
«Αν φύγουμε από τη Μελβούρνη, θα φύγουμε και από την Αυστραλία» είπε ο κ. Έκλεστοουν.Η κυβέρνηση της Βικτώριας έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά της για το υψηλό κόστος του αγώνα, γεγονός που δημιουργεί σκέψεις περί μη συνέχισης της πραγματοποίησης αγώνα F1 στη Μελβούρνη.
Ο κ. Εκλεστοουν επιμένει να μετατρέψει την κούρσα της Μελβούρνης σε νυχτερινή, προκειμένου να εξυπηρετηθούν καλύτερα οι ανάγκες του τηλεοπτικού κοινού της Ευρώπης.
Ωστόσο, οι διοργανωτές του αυστραλιανού GP αντιστέκονται σε αυτή την ιδέα μέχρι στιγμής, τόσο για οικονομικούς όσο για περιβαλλοντολογικούς λόγους.
Μιλώντας στην εφημερίδα «The Age για το μέλλον του αγώνα, ο Εκλεστοουν είπε: «Έχουμε συμβόλαιο το οποίο θα σεβαστούμε, οπότε μέχρι το 2015 είμαστε σε καλή κατάσταση. Ύστερα από τότε, δεν ξέρουμε.
»Αν αναγκαζόμασταν να πάρουμε διαζύγιο από τους φίλους μας στη Μελβούρνη, τότε πιθανότατα θα αποχωρούσαμε από την Αυστραλία. Γιατί δεν μπορώ να δω πώς θα γινόταν να κάνουμε τον αγώνα στην Αδελαΐδα ή οπουδήποτε αλλού, αν δεν μπορεί η Μελβούρνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια