FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Βήμα πρόκρισης για προημιτελικά

Ξεκάθαρο βήμα για την πρόκρισή του στην προημιτελική φάση του EUROPA LEAGUE έκανε χτες ο Ολυμπιακός που επικράτησε στην Ουκρανία της Μέταλιστ Χάρκοφ με 1-0 στον πρώτο αγώνα των δυο ομάδων για την φάση των «16». Ετσι πλέον οι «ερυθρόλευκοι» ενόψει της ρεβάνς στο «Γ. Καραϊσκάκης» έχουν την τύχη στα ...πόδια τους, αφού τα πάντα εξαρτώνται από αυτούς που προκρίνονται και με ισοπαλία.
Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε αν και στο πρώτο ημίχρονο παρασύρθηκε απο το ρυθμό των γηπεδούχων -που ήταν καταιγιστικοί όσον αφορά τον έλεγχο του παιχνιδιού και την πίεση στο μεγαλύτερο μέρος του γηπέδου αλλά ιδιαίτερα επιπόλαιοι στην τελική προσπάθεια- βελτιώθηκε στο Β' μέρος παίζοντας σαφώς πιο συγκεντρωμένα και έξυπνα. Μάλιστα, κατάφερε με τις αρχές της επανάληψης να ανοίξει το σκορ με τον Φουστέρ στο 51' όταν εκμεταλλεύτηκε άριστα σέντρα του Μιραλάς, ενώ λίγο αργότερα έχασε και σπουδαία ευκαιρία με τον Τζιμπούρ να κάνει το κάτι παραπάνω. Ακόμα και όταν η Μέταλιστ πήρε ξανά τα ηνία του αγώνα (κυρίως μετά το 65') και έγινε πιο απειλητική (κορυφαία ευκαιρία η κεφαλιά του Τάισον στο 68') η καλή άμυνα των πρωταθλητών Ελλάδας λειτούργησε σωστά όταν χρειάστηκε αποφεύγοντας τα χειρότερα. Μάλιστα, το έργο της ελληνικής ομάδας έγινε πιο εύκολο στο τελευταίο δεκάλεπτο όταν η ουκρανική ομάδα έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Εντμάρ (82').
ΜΕΤΑΛΙΣΤ: Γκοριάνοφ, Βιγιάγκρα, Τορσιλιέρι, Εντμάρ, Ξαβιέβ, Σόζα, Φινίνιο (63' Πσενίκτσνικ), Κριστάλδο (83' Μάρλος), Μπλάνκο (63' Ντέβιτς), Πάπα Γκουεγιέ, Τάισον
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγερι, Τοροσίδης, Μαρκάνο, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Μανιάτης, Ορμπάιθ, Μακούν (77' Μοντέστο), Μιραλάς (89' Αμπντούν), Φουστέρ (80' Χολέμπας), Τζιμπούρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια