FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2012

Φρεσκα προσωπα στην Caterham

H Caterham ανανεώνεται με τη προσθήκη νέων προσώπων στις τάξεις της. Ο Αλεξάντερ Ρόσι εντάσσεται στην Αγγλο-μαλαισιανή ομάδα και αναλαμβάνει χρέη δοκιμαστή για το 2012.
Ο 20χρονος Αμερικανός πιλότος θα δοκιμάζει τη νέα CT01 στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής.

Ο Ρόσι είναι ο τέταρτος οδηγός της Caterham και έρχεται να προστεθεί δίπλα στους Χέικι Κοβαλάινεν, Βιτάλι Πετρόφ και Γκιέντο Βαν ντε Γκάρντε. Παράλληλα, όπως επιβεβαιώθηκε, η συνεργασία του με την Caterham θα συνεχιστεί και εκτός F1 καθώς θα συμμετάσχει ξανά στη Formula Renault 3,5, όπου πέρυσι στην πρώτη του κιόλας χρονιά τερμάτισε τρίτος. Ο νεαρός πιλότος φέτος θα οδηγεί για λογαριασμό της νεοσύστατης ομάδας Arden Caterham που προέκυψε από συνεργασία των δύο εταιρειών. Ο πρώτος αγώνας του πρωταθλήματος θα γίνει στις 5-6 Μαΐου.
Στην Caterham πάντως έχουν μεγάλες φιλοδοξίες για τον 20χρονο οδηγό και θεωρούν ότι αποτελεί επένδυση για το μέλλον.
«Η σημερινή ανακοίνωση αποτελεί ένα σημαντικό επόμενο βήμα για την Caterham και την καριέρα του Αλεξάντερ. Ως επίσημος οδηγός δοκιμών, ο Αλεξάντερ είναι πολύ σημαντικός για τα μελλοντικά μας σχέδια και η επένδυση που κάνουμε πάνω σε αυτόν θα τον βοηθήσει να πετύχει το καλύτερο με το φυσικό ταλέντο που διαθέτει. Θα δούμε το 2012 ως σημαντική χρονιά για τον Αλεξάντερ καθώς θα αγωνίζεται σε όλο το πρωτάθλημα Formula Renault, ένα πρωτάθλημα που έχει μεγάλη πιθανότητα να κερδίσει, αλλά και στο ρόλο του ως οδηγός δοκιμών. Ετσι θα του δώσουμε τη δυνατότητα να συμμετάσχει στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές, κάτι που του δίνει τη βάση με την οποία θα μπορούσε να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερο ρόλο στη F1», δήλωσε ο επικεφαλής της Caterham, Τόνι Φερνάντες."

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια