FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Αρωμα γυναικας στην Formula 1

Η Marussia άνοιξε την πόρτα της και στο γυναικείο φίλο καθώς η Μαρία ντε Βιλότα αναλαμβάνει χρέη... δοκιμαστή στην ομάδα. Η 33χρονη Ισπανίδα οδηγός έχει συμμετάσχει σε αρκετούς αγώνες όπως F3, 24 Ωρες της Daytona αλλά και στη Superleague Formula όπου πέρυσι έτρεχε για την Ρεάλ Μαδρίτης.
Δεν θα είναι η πρώτη φορά που η ντε Βιλότα θα βρεθεί στο κόκπιτ ενός μονοθέσιου της Formula 1. Είχε ξαναδοκιμάσει στο παρελθόν της δυνάμεις της και πιο συγκεκριμένα πέρυσι στην πίστα του Πολ Ρικάρντ όπου έτρεχε για 300 χλμ. με την ομάδα της –τότε- Renault (πλέον Lotus).
Tο όνειρο της, όπως δήλωσε και η ίδια, ήταν κάποια στιγμή να συνεργαστεί με μία ομάδα ομάδα της Formula 1. Κάτι που θα γίνει πραγματικότητα φέτος αφού θα έχει τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με τους πιλότους της Marussia και να δοκιμάσει στο τεστ νέων οδηγών που θα διεξαχθεί αργότερα μέσα στη χρονιά στο Αμπου Ντάμπι, το νέο μονοθέσιο της Αγγλο-ρωσικής ομάδας, την MR01.
«Είμαι πολύ χαρούμενη που έρχομαι στην ομάδα της Marussia ως οδηγός δοκιμών. Αυτή είναι μια φανταστική ευκαιρία να δουλέψω κοντά σε μια ομάδα Formula 1 και να κερδίσω σημαντική εμπειρία που θα με βοηθήσει στην εξέλιξη της καριέρας μου. Παράλληλα, θα έχω τη ευκαιρία να οδηγήσω το νέο μονοθέσιο αργότερα μέσα στη χρονιά στις δοκιμές του Αμπου Ντάμπι. Θα βρίσκομαι μαζί με την ομάδα στην πίστα και ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί τους στον πρώτο αγώνα, το επόμενο Σαββατοκύριακο. Ολο αυτό μπορεί μόνο να βοηθήσει τη μελλοντική μου φιλοδοξία να επιταχύνω τη συμμετοχή μου σε αγώνες στη Formula 1», δήλωσε η 33χρονη Ισπανίδα πιλότος

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια