FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Εστιαζει σε νεους κινητηρες η Renault

Η νέα γενιά κινητήρων που θα ξεκινήσει να χρησιμοποιείται στη Formula 1 από το 2014 έχει απασχολήσει εδώ και καιρό τους κατασκευαστές.
Ηδη, οι περισσότεροι επιταχύνουν τη μελέτη και κατασκευή τους. Ενας από αυτούς είναι και η Renault, η οποία, όπως ανακοίνωσε, από εδώ και στο εξής το 70% των εργασιών της θα το αφιερώσει στην εξέλιξη του νέου μοτέρ.
«Ηδη, το 70% των δυνατοτήτων μας αφορά στο νέο κινητήρα. Την επόμενη χρονιά θα είμαστε στο 100%», τόνισε στο γερμανικό περιοδικό Auto Bild, εκπρόσωπος της Γαλλικής εταιρείας, τονίζοντας παράλληλα ότι κομβικό σημείο στην εξέλιξη του νέου μοτέρ και αναπόσπαστο κομμάτι του είναι το Σύστημα Ανάκτησης Κινητικής Ενέργειας (KERS).
Η κατασκευή ενός αξιόπιστου κινητήρα έχει ζωτική σημασία για την Renault καθώς αποκομίζει σημαντικά οικονομικά οφέλη αφού προμηθεύει με κινητήρες τέσσερις από τις 12 ομάδες της Formula 1. Μία εξ αυτών είναι οι δύο φορές παγκόσμια πρωταθλήτρια Red Bull ενώ στη λίστα περιλαμβάνονται οι Lotus, Williams και Caterham.
Για την ιστορία οι κινητήρες που θα χρησιμοποιούν οι ομάδες φέτος και του χρόνου θα εξακολουθούν να είναι V8 ενώ από το 2014 θα είναι V6 υπετροφοδοτούμενοι, χωρητικότητας 1.600 κ.εκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια