FORMULA 1

Column Left

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Πρωτιά για έξι μαθητές της Θεσσαλονίκης σε πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό Τεχνολογίας

cf7f1d55142eec71e824e93392d97e3d_XLΗ ομάδα Team Reset εκπροσωπεί το Αμερικάνικο Κολλέγιο Ανατόλια της Θεσσαλονίκης στο διαγωνισμό F1 in schools, τον μεγαλύτερο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό Τεχνολογίας.
Φέτος, η 6μελής ομάδα Team Reset κατέκτησε την πρώτη θέση στους Τελικούς Αγώνες του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού F1 in Schools 2015 ανάμεσα σε 16 συμμετοχές από σχολεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Παγκόσμιους Τελικούς που θα διεξαχθούν στη Σιγκαπούρη στις 13-16 Σεπτεμβρίου 2015.Ο διαγωνισμός F1 in Schools είναι ένα από τα πιο ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα, το οποίο υλοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 17.000 μαθητών ηλικίας 9-19 ετών, σε ομάδες των 3-6 μελών με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ρόλους για το καθένα.
Στόχος του είναι η ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών για τις Φυσικές Επιστήμες, τις Νέες Τεχνολογίες, τη Μηχανική και τα Μαθηματικά (STEM Education).
Αντικείμενο του διαγωνισμού είναι ο σχεδιασμός, ο έλεγχος και η κατασκευή μιας μικρογραφίας αγωνιστικού αυτοκινήτου Formula 1, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα λογισμικά σε κάθε στάδιο. Παράλληλα, κάθε ομάδα προετοιμάζει ένα αναλυτικό πλάνο ενεργειών και διαχείρισης πόρων και αναζητά υποστηρικτές της προσπάθειάς τους να διακριθούν.
Οι μαθητές αξιολογούνται, κρίνονται και βαθμολογούνται για:
i) την τελική εργασία τους (portfolio) και τα υπόλοιπα στοιχεία σχετικά με τον σχεδιασμό και την κατασκευή του F1 μοντέλου της ομάδας τους, που θα προσκομίσουν την ημέρα των αγώνων,
ii) την προφορική παρουσίαση και το εκθεσιακό τους περίπτερο στα «pits» την ημέρα των αγώνων και
iii) την ταχύτητα του F1 αυτοκινήτου της ομάδας τους.
Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, του Διαγωνισμού οι μαθητές, μέσα από έναν διασκεδαστικό τρόπο, αποκτούν γνώσεις Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, μαθαίνουν να συνεργάζονται και να δουλεύουν ομαδικά στα πρότυπα των επαγγελματικών ομάδων της Formula 1. Ταυτόχρονα, κατανοούν έννοιες όπως η Αεροδυναμική Αντικειμένων, ο Σχεδιασμός και η Παραγωγή Βιομηχανικών Προϊόντων, η Μηχανική των Υλικών, η Ανάλυση Αποτελεσμάτων και οι Δοκιμές Ελέγχου, αλλά και γνωρίζουν το marketing, την προώθηση προϊόντων, τη χορηγία.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του διαγωνισμού: http://www.f1inschools.gr/.
Η ομάδα F1 in schools Team Reset δημιουργήθηκε το Δεκέμβριο του 2013 από τέσσερις φίλους και συμμαθητές. Ως πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα στους Τελικούς Αγώνες της Αθήνας τον Μάιο του 2014 απέσπασε το βραβείο του «ευ αγωνίζεσθαι».
Αποτελείται από έξι μέλη:
1. Σαμαράς Δ. Νικόλας, Μαθητής Α” Λυκείου, Αρχηγός Ομάδας: Υπεύθυνος Σχεδίασης Αυτοκινήτου – Προσδιορισμός στόχων ομάδας.
2. Κάλφας Ιωάννης, Μαθητής Α” Λυκείου: Project Manager, Υπεύθυνος Πόρων – Διαχείριση των πόρων της ομάδας.
3. Παπαδόπουλος Χάρης, Μαθητής Α” Λυκείου: Υπεύθυνος Marketing & Δημοσίων Σχέσεων – Προώθηση της ομάδας στα ΜΜΕ
4. Κάλφα Θάλεια, Μαθήτρια Α” Λυκείου: Υπεύθυνη Μάρκετινγκ & Δημοσίων Σχέσεων – Η δημόσια εικόνα της ομάδας
5. Σαμαρά Αγγελική, Μαθήτρια Γ” Γυμνασίου: Υπεύθυνη Social Media, Βοηθός Μάρκετιγκ και Δημοσίων Σχέσεων.
6. Τρόντζος Αλέξανδρος, Μαθητής Α” Λυκείου: Υπεύθυνος Καινοτομίας & Ανάπτυξης.
Για την Team Reset, το F1 in schools δεν είναι απλά ένας διαγωνισμός που αφορά μόνο έναν αγώνα ταχύτητας, αλλά ένα ολοκληρωμένο project που απαιτεί πλάνο, ενέργειες, πόρους, ρόλους, οργάνωση. Στόχος της ομάδας είναι να πρωταγωνιστήσει και στους Παγκόσμιους Τελικούς αγώνες ώστε να ενθαρρύνει τους νέους να ασχοληθούν με καινοτόμες δράσεις παρά το αρνητικό κλίμα που καλλιεργείται στην Ελλάδα, δίνοντας ταυτόχρονα μια νότα αισιοδοξίας για το μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια