FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Ο πιλότος της Formula 1 που δεν έχει ακόμα... δίπλωμα οδήγησης

Ο πιλότος της Formula 1 που δεν έχει ακόμα... δίπλωμα οδήγησης!
Μόλις στα 17 του χρόνια, ο Μαξ Φερστάπεν είναι ο νεώτερος πιλότος μονοθεσίου στην ιστορία της Formula 1, και το μέλλον του διαγράφεται λαμπρό. Τι δεν έχει ακόμα ο Μαξ Φερστάπεν; Δίπλωμα οδήγησης!
Φαίνεται παράδοξο, αλλά είναι αλήθεια: Στο Βέλγιο, όπου μένει ο Φερστάπεν (όπως άλλωστε και στην Ελλάδα), για να πάρει κανείς δίπλωμα οδήγησης πρέπει να έχει κλείσει τα 18 του χρόνια. Έτσι, ο Βέλγος πιλότος της Toro Rosso μπορεί άνετα να οδηγήσει ένα μονοθέσιο που τρέχει με 300 χιλιόμετρα/ώρα σε κάποια πίστα της Formula 1, αλλά την ίδια στιγμή δεν μπορεί να οδηγήσει... ούτε από το σπίτι του μέχρι το περίπτερο.

Ευτυχώς για τον Φερστάπεν, το θερινό “διάλειμμα” της Formula 1 είναι μία ευκαιρία να κάνει τα απαραίτητα μαθήματα (αν και αμφιβάλλουμε ότι τα έχει ανάγκη) προκειμένου να είναι έτοιμος τον Σεπτέμβριο, όταν και έχει τα γενέθλιά του, να πάρει το δίπλωμα.
“Με το πρόγραμμα της Formula 1 ήταν δύσκολο να τα προλάβω όλα, οπότε έπρεπε να περιμένω για τη διακοπή”, δήλωσε ο Φερστάπεν. “Χρειάζεσαι τουλάχιστον έξι ή επτά ώρες οδήγησης με βάση τον νόμο στο Βέλγιο, όπου ζω, και ελπίζω ότι αυτό είναι όλο. Θα δούμε”.

Φανταστείτε τον “δάσκαλο” που θα πρέπει να κάνει μαθήματα οδήγησης σε έναν πρωταθλητή της Formula 1...

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια