FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Speed: Ρόσμπεργκ και Χάμιλτον τρέχουν μόνοι τους στη Formula 1


Εικόνα ιστορίας για το ερώτημα formula 1 ομάδες από τον εκδότη euronewsΤο Σαββατοκύριακο όλα τα βλέμματα των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού ήταν στραμμένα στην Αυστρία, όπου διεξήχθη ένα ακόμη γκραν πρι της Formula 1. Πολλοί πιλότοι προσπάθησαν αλλά κανείς δεν κατάφερε να μπει ανάμεσα στους δύο της Mercedes.
Και το φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 είναι υπόθεση της Mercedes και των δύο πιλότων της, Ρόσμπεργκ και Χάμιλτον.
Το γκραν πρι της Αυστρίας ανέδειξε νικητή τον Νίκο Ρόσμπεργκ, όπως και πέρσι.
Ο Γερμανός πιλότος έκανε καταπληκτική εκκίνηση, προσπερνώντας τον Χάμιλτον που είχε την pole position.
Μέχρι το τέλος, ο Ρόσμπεργκ κράτησε τη νίκη και μείωσε τη διαφορά του από τον Βρετανό στη βαθμολογία των οδηγών.
Πλέον ο Χάμιλτον έχει 169 βαθμούς και ο Ρόσμπεργκ ακολουθεί με 159.
Πιο κοντά στους δύο πιλότους της Mercedes βρίσκεται ο Σεμπάστιαν Φέτελ της Ferrari,που τερμάτισε τέταρτος στην Αυστρία και έχει 120 βαθμούς.
Τρίτος στο Red Bull Ring ήταν ο Φελίπε Μάσα με Williams.
Αυτή είναι η πρώτη φετινή παρουσία του Βραζιλιάνου πιλότου στο βάθρο.
Η αποτυχία της McLaren
Στον ρου της ιστορίας, μία ομάδα έχει κυριαρχήσει στο γκραν πρι της Αυστρίας. Η McLaren έχει έξι νίκες στην πίστα, όμως η τελευταία χρονολογείται από το 2001 και μοιάζει δύσκολο να επιστρέψει γρήγορα στις νίκες.
Η McLaren έχει ξεγράψει και επίσημα τη φετινή χρονιά, παρά το γεγονός πως δεν βρισκόμαστε ούτε στα μισά.
Οι απογοητευτικές επιδόσεις των Αλόνσο και Μπάτον, έχουν δώσει στη McLaren τον τίτλο της δεύτερης χειρότερης ομάδας της σεζόν πίσω από την Marusia.
Οι κάκιστες εμφανίσεις των Αλόνσο και Μπάτον συνεχίστηκαν και στην Αυστρία.
Ο Φερνάντο Αλόνσο, ο πιο ακριβοπληρωμένος πιλότος στη Formula 1, εγκατέλειψε στον πρώτο γύρο μετά τη σύγκρουσή του με τον Κίμι Ραϊκόνεν.
Οι δύο McLaren δεν ολοκλήρωσαν 10 γύρους καθώς και ο Τζένσον Μπάτον εγκατέλειψε, αφήνοντας για άλλο ένα γκραν πρι τη McLaren με 0 βαθμούς.
Μία από τις πιο πετυχημένες ομάδες της Formula 1 βρίσκεται υπό αγωνιστική κατάρρευση.
Αυστρία: Το επεισοδιακό γκραν πρι του 1987
Στη σύγχρονη εποχή τα πάντα μοιάζουν άρτια σχεδιασμένα στη Formula 1. Σχεδόν βαρετά θα έλεγε κανείς. Το 1987 όμως όλα ήταν διαφορετικά, όταν στο αυστριακό γκραν πρι, η εκκίνηση δόθηκε δύο ώρες μετά την προγραμματισμένη έναρξη.
Το γκραν πρι της Αυστρίας το 1987, ήταν ο δέκατος αγώνας εκείνης της χρονιάς και στιγματίστηκε από ατυχήματα.
Στα προκριματικά, ο Στεφάν Γιόχανσον χτύπησε ένα ελάφι που είχε βρεθεί μέσα στην πίστα ενώ στον κανονικό αγώνα χρειάστηκαν τρεις εκκινήσεις.
Η πρώτη εκκίνηση σταμάτησε γρήγορα, καθώς ο Μάρτιν Μπράντλ τράκαρε και κατόπιν έπεσαν πάνω του οι Τζόναθαν Πάλμερ και Φιλίπ Στρέιφ καθώς και άλλοι πιλότοι.
Οι αγωνοδίκες έδωσαν εντολή για νέα εκκίνηση.
Ο Νάιτζελ Μάνσελ έφυγε μπροστά όμως είχε πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων και οι πιλότοι που ακολουθούσαν έπεσαν πάνω του.
Οι μισοί σχεδόν πιλότοι χτύπησαν ο ένας πάνω στον άλλο με αποτέλεσμα να σταματήσει και αυτή η εκκίνηση.
Οι αγωνοδίκες διέταξαν τρίτη εκκίνηση, όμως αυτή έγινε μετά από δύο ώρες καθώς τα μισά αυτοκίνητα χρειάζονταν επισκευές.
Για την ιστορία, νικητής αναδείχτηκε ο Νάιτζελ Μάνσελ, όμως η Αυστρία έκανε δέκα χρόνια να φιλοξενήσει εκ νέου γκραν πρι της Formula 1.
Ο εξάωρος αγώνα Paul Ricard
Εντυπωσιακός ήταν ο αγώνας Paul Ricard των έξι ωρών, στο πρωτάθλημα αντοχής. Οι Κατσουμάσα Τσίγιο, Βόλφγκανκ Ρεπ και Άλεξ Μπάνκπομπ αναδείχτηκαν νικητές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια