FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Bottas: Δύσκολος ο τίτλος με Williams

O Φινλανδός Valtteri Bottas, ο οποίος παρουσιάζεται ως ο πιθανότερος αντικαταστάτης του Kimi Raikkonen στη Ferrari το 2016, δήλωσε ότι θα είναι πολύ δύσκολο να κατακτήσει τον τίτλο με την ομάδα της Williams, στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή.
Ο Bottas, ο οποίος στα τέλη Αυγούστου θα γίνει 26 ετών, αποτελεί αυτή τη στιγμή το πιο καυτό χαρτί στο μεταγραφικό χάρτη και το γνωρίζει. Η silly season της F1 βρίσκεται σε πλήρη ανάπτυξη και στο επίκεντρο βρίσκεται η θέση του Raikkonen στη Ferrari. H απόφαση της Scuderia θα καθορίσει το μέλλον και άλλων οδηγών. Εάν το ένα cockpit της Williams μείνει κενό, θα αποτελεί ελκυστικό προορισμό για πολλούς οδηγούς. Μεταξύ αυτών λέγεται ότι είναι και ο Jenson Button. Επιπλέον, το 2016 θα υπάρχουν δύο επιπλέον cockpit στο grid, στην ομάδα της Haas, που έχει δεχθεί σημαντική υποστήριξη από τη Ferrari. Οι φήμες συνδέουν την αμερικάνικη* ομάδα με τον Nico Hulkenberg, καθώς και τον Μεξικανό οδηγό δοκιμών της Ferrari, Esteban Gutierrez.
Ο Bottas δήλωσε ότι δε γνωρίζει αυτή τη στιγμή σε ποια ομάδα θα βρίσκεται του χρόνου. Ανέφερε όμως ότι θα πρέπει να βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή.«Θα έλεγα ότι στα επόμενα χρόνια, αν θες να κερδίσεις τον τίτλο, θα πρέπει να βρίσκεσαι σε μία από αυτές τις τρεις ομάδες (Mercedes, Ferrari, Williams). Σίγουρα, το βήμα που έκανε από πέρυσι η Ferrari ήταν αρκετά εντυπωσιακό και μέχρι στιγμής στη σεζόν έχουν βρεθεί σε πιο δυνατή θέση από εμάς. Πλησιάζουμε, αλλά νομίζω ότι το υπόλοιπο της σεζόν θα μαχόμαστε μεταξύ μας. Ωστόσο, είναι ξεκάθαρο ότι η Mercedes κυριαρχεί αυτή τη στιγμή» δήλωσε ο Φινλανδός.
«Υπάρχει ένα σημείο όπου ως οδηγός πρέπει να αρχίσεις να σκέφτεσαι τον εαυτό σου. Εάν υπάρχουν ευκαιρίες, εάν υπάρχουν καλύτερες πιθανότητες νίκης κάπου αλλού. Θα ήταν πολύ καλό να νικήσω με τη Williams. Ο στόχος μου είναι να γίνω Παγκόσμιος Πρωταθλητής, οπότε εάν δω ότι αυτό δεν είναι εφικτό, τότε σίγουρα πρέπει κάποια στιγμή να κοιτάξεις άλλες επιλογές».
«Η Williams έχει χριστεί Παγκόσμια Πρωταθλήτρια πολλές φορές. Πάντοτε έλεγα ότι δεν υπάρχει λόγος για τον οποίο δε θα μπορούσαν να το κάνουν ξανά, αλλά το γεγονός είναι ότι αυτή τη στιγμή είναι αρκετά δύσκολο. Υπάρχουν ομάδες με πολύ μεγαλύτερα budget, όπως όλοι γνωρίζουν. Η Mercedes κυριαρχεί, τώρα η Ferrari είναι λίγο μπροστά από εμάς, οπότε δεν είναι εύκολο προς το παρόν, αλλά δε θα πω ότι είναι αδύνατο».
«Στη Formula 1, τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν γρήγορα και εάν υπάρχουν ευκαιρίες, μερικές φορές ίσως πρέπει να τις ακολουθήσεις, αλλά σίγουρα πρέπει επίσης να βρίσκεσαι στην κατάλληλη θέση τη σωστή στιγμή. Όπου κι αν βρίσκεσαι, είτε είσαι κάπου για μεγάλο ή μικρό χρονικό διάστημα, για εμένα πάντα θα ισχύει ότι θα κάνω οτιδήποτε μπορώ για την ομάδα και προς βελτίωση του μονοθεσίου»._Φ.Λ.


* Όσον αφορά τις ΗΠΑ και την F1, φήμες λένε ότι το 2016 ίσως έχουμε δύο αμερικάνες ομάδες. Αναφέρεται ότι μια κοινοπραξία εταιρειών από τις ΗΠΑ να ενδιαφέρεται να αγοράσει την ομάδα της Manor, την οποία ελέγχει ο Ιρλανδός Stephen Fitzpatrick (ιδρυτής της Ovo Energy). Την κοινοπραξία αναφέρεται ότι ηγούνται ο Tavo Hellmund (προσωπικός φίλος του Bernie Ecclestone, διοργάνωσε την επιστροφή GP στο Μεξικό) και ο James Carney, χρηματοδότης βασιζόμενος στη Νέα Υόρκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια