FORMULA 1

Column Left

Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Τρομακτικό ατύχημα για τον Perez

ΜΕ το μυαλό όλων στον αδικοχαμένο Jules Bianchi και με τον υδράργυρο να "χτυπάει" κόκκινα, διεξήχθη η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών του ουγγρικού Grand Prix. Μια διαδικασία που είχε και την άσχημη πλευρά της λόγω του σοβαρού ατυχήματος του Sergio Perez μισή ώρα πριν την ολοκλήρωσή της. Ο οδηγός από το Μεξικό έχασε τον έλεγχο της Force India λόγω προβλήματος στον πίσω δεξί τροχό, με αποτέλεσμα να βγει από τη στροφή 11 με το πλάι, να χτυπήσει πάνω στις μπαριέρες και εν συνεχεία να τουμπάρει γεμίζοντας με συντρίμμια την πίστα και προκαλώντας τη διακοπή της διαδικασίας.
Ευτυχώς ο 25χρονος πιλότος βγήκε αλώβητος από το κόκπιτ, γεγονός που δέχθηκαν με τεράστια ανακούφιση οι άνθρωποι της F1 αλλά και οι θεατές που παρακολουθούσαν με κομμένη την ανάσα.
Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος, οι πιλότοι της Mercedes έδειξαν από νωρίς τις διαθέσεις τους σημειώνοντας τους καλύτερους χρόνους. Ταχύτερος ήταν ο Lewis Hamilton με χρόνο 1:25.141, με τον Nico Rosberg να ακολουθεί με ένα δέκατο διαφορά.
Τρίτος ήταν ο Kimi Raikkonen που στην Ουγγαρία παίζει το τελευταίο του χαρτί για παραμονή στη Ferrari, αν και οι πιθανότητες πια δεν είναι με το μέρος του.
Στα τελευταία λεπτά της διαδικασίας, πάντως, ο Φινλανδός είδε την εμπρός αεροτομή της Ferrari να καταρρέει μετά από άτσαλο πέρασμα πάνω από τα κερμπς της στροφής 12 προκαλώντας τη διακοπή της διαδικασίας.
Ακολούθησαν οι πιλότοι της Red Bull με τον Daniel Ricciardo να βρίσκεται μπροστά από τον Daniil Kvyat με μόλις 17 χιλιοστά του δευτερολέπτου διαφορά.
Ο Sebastian Vettel ήταν 1,2" πιο αργός από τις Mercedes και έξι δέκατα πίσω από τον Raikkonen, ενώ την πρώτη δεκάδα έκλεισαν οι: Carlos Sainz Jr., Sergio Perez, Valtteri Bottas και Max Verstappen.
Στη McLaren αισιοδοξούν ότι με οι αναβαθμίσεις που κάνουν στο μονοθέσιό τους θα αρχίσουν να αποδίδουν καρπούς. Στο FP1 οι Alonso - Button πλασαρίστηκαν στις θέσεις 11 - 12, με τους χρόνους τους να είναι κατά 2,1" πιο αργοί από τον ταχύτερο συνδυασμό.
Το FP2 ξεκινά στις 15:00GR.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια