FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Formula 1: Μία... ανάσα από το back to back ο Χάμιλτον

«Αγκαλιά» με το δεύτερο σερί τίτλο και τρίτο στην καριέρα του βρίσκεται ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος ήταν ο μεγάλος θριαμβευτής και στη ρωσική πίστα του Σότσι.
Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes (ουσιαστικά κατάκτησε τον τίτλο στους κατασκευαστές) πανηγύρισε την 9η εφετινή του νίκη (42η συνολικά) στον 15ο γκραν πρι της περιόδου και τέσσερις στροφές πριν το φινάλε προηγείται με 73 βαθμούς διαφορά από τον ομόσταβλό του, Νίκο Ρόσμπεργκ, ο οποίος ήταν ο μεγάλος άτυχος του αγώνα. Δεύτερος ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari, ενώ τρίτος ο Βάλτερ Μπότας με Force India. 
Αν και ξεκίνησε από την pole position ο Γερμανός εγκατέλειψε με αποτέλεσμα ο Χάμιλτον να φτάσει σχετικά εύκολα στη νίκη, την οποία- και δικαιολογημένα- πανηγύρισε έξαλλα, καθώς με αυτή «έγραψε ιστορία» ξεπερνώντας τον μεγάλο Σένα. 
Ο Ρόσμπεργκ έκανε καλή εκκίνηση, ωστόσο, στον 8ο γύρο ενημέρωσε τους ανθρώπους της ομάδας του για το πρόβλημα στο πεντάλ της επιτάχυνσης, γεγονός που δεν του επέτρεψε να συνεχίσει τον αγώνα. 
Μετά την εξέλιξη αυτή κι ενώ απομένουν τέσσερα γκραν πρι για να ολοκληρωθεί η σεζόν, ο Βρετανός έχει «χτίσει» μια διαφορά τέτοια που του επιτρέπει να πανηγυρίζει. Για να χάσει το πρωτάθλημα ο Χάμιλτον θα πρέπει να συμβούν σημεία και τέρατα και παράλληλα ο Ρόσμπεργκ να πάρει τη νίκη σε όλους τους αγώνες που ακολουθούν (μάξιμουμ θα φτάσει στους 100 βαθμούς).
Το ρωσικό γκραν πρι σημαδεύτηκε από το σοβαρό ατύχημα του Ρομάν Γκροζάν στον 13ο γύρο. Ο Γάλλος οδηγός της Lotus έχασε τον έλεγχο του μονοθέσιου του, με αποτέλεσμα να πέσει με σφοδρότητα στις προστατευτικές μπάρες. Το αυτοκίνητο καταστράφηκε, αλλά ευτυχώς ο Γκροζάν βγήκε μέσα από αυτό σώος και αβλαβής! Αμέσως υψώθηκε η κόκκινη σημαία και εισήλθε στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας για να καθαριστεί από τα συντρίμια.Στον 49ο γύρο (τέσσερις απέμεναν για το φινάλε του αγώνα) εγκατέλειψε με μηχανικό πρόβλημα και ο Ντανιέλ Ρικιάρντο με Red Bull, ενώ λίγο πριν το τέλος, ο Ραϊκόνεν στην προσπάθειά του να περάσει τον Μπότας τον βρήκε στο πίσω λάστιχο με αποτέλεσμα ο τελευταίος να τεθεί εκτός μάχης κι ενώ κατείχε την 3η θέση.
Στη βαθμολογία των οδηγών ο Χάμιλτον έχει 302 βαθμούς, ενώ δεύτερος πέρασε ο Σεμπάστιαν Φέτελ με 236 και τρίτος βρέθηκε ο Νίκο Ρόσμπεργκ με 229.Αξίζει να επισημανθεί ότι την απονομή στους νικητές έκανε ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος προηγουμένως είχε βρεθεί στην αίθουσα όπου πηγαίνουν οι πιλότοι και συνεχάρη τον Χάμιλτον και τους Φέτελ, Πέρεζ.
Ο επόμενος αγώνας του παγκοσμίου πρωταθλήματος είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στο Ωστιν του Τέξας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια