FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΣΤΟ ΘΡΟΝΟ ΤΟΥ Ο HAMILTON ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ

Ο Λιούις Χάμιλτον πανηγυρίζει απόψε τον τρίτο τίτλο του ως παγκόσμιος πρωταθλητής στη Φόρμουλα 1 και δεύτερο συνεχή. Ο Βρετανός πιλότος της Mercedes ήταν ο νικητής στο Grand Prix του Τέξας και εξασφάλισε μαθηματικά το πρωτάθλημα των οδηγών, τρεις αγώνες πριν κλείσει η αυλαία της φετινής περιόδου.
Ο Χάμιλτον εκμεταλλεύτηκε άριστα τα λάθη του συνάδελφού του στη γερμανική ομάδα, Νίκο Ρόσμπεργκ, ο οποίος εκκίνησε από την pole position, έχασε την πρώτη θέση από την πρώτη στροφή (!), την ξανακέρδισε, αλλά στον 48ο γύρο βγήκε πολύ πλάγια και ο Βρετανός δεν έχασε την ευκαιρία για να τεθεί επικεφαλής και να τελειώσει σε αυτή τη θέση.
Μια νίκη που ήταν η δέκατη φετινή και συνολικά 43η στην καριέρα του Βρετανού, χάρις στην οποία ξεπέρασε τον Σεμπάστιαν Φέτελ (ήταν τρίτος) και μεγάλωσε τη διαφορά του απ΄ αυτόν στους 76 βαθμούς, που δεν καλύπτεται στους τρεις αγώνες που απομένουν: την 1η Νοεμβρίου στο Μεξικό, στις 15/11 στη Βραζιλία και στις 29/11 στο Άμπου Ντάμπι.
Χαρακτηριστικό της δυσκολίας του αγώνα, που διεξήχθη υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, είναι το γεγονός πως μόλις 12 αυτοκίνητα κατόρθωσαν να τον ολοκληρώσουν. Συγκεκριμένα, η Ferrari του Κίμι Ραϊκόνεν γλίστρησε από τη βροχή εκτός πίστας, έπεσε στις μπαριέρες και αποσύρθηκε με πρόβλημα στα φρένα, επιτρέποντας στον Φέτελ από 13ος να βρεθεί 4ος. 
Στον 25ο γύρο "τερμάτισε" η Williams του Φελίπε Μάσα, ενώ στην αρχή του αγώνα είχε γίνει το ίδιο με το μονοθέσιο του Βάλτερι Μπότας (πρόβλημα στην ανάρτηση). Ακολούθησε η Sauber τουΜάρκους Έρικσον (μηχανικό πρόβλημα), η Force India του Νίκο Χούλκενμπεργκ (επαφή με Ρικιάρντο), ενώ στον 42ο γύρο στις μπαριέρες έπεσε και η Red Bull του Ντανιίλ Κβίατ

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια