FORMULA 1

Column Left

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Σότσι: Η Formula 1 και οι… τρομεροί και τολμηροί ρώσοι!

Ολοκληρώθηκε το μεγάλο Grand Prix  -Formula 1 της Ρωσίας, στην πίστα του Σότσι, του ολυμπιακού θέρετρου της Μαύρης Θάλασσας, με τον βρετανό Λιούις Χάμιλτον και την Mercedes του να κατακτά την πρώτη θέση, δεχόμενος συγχαρητήρια από τον ίδιο τον πρόεδρο Πούτιν.  
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής πήρε την 9η φετινή του νίκη (σε σύνολο 15 αγώνων), ενώ παράλληλα ανέβηκε στην 3η θέση στη λίστα των νικών στην ιστορία της της F1, με 42 νίκες, ξεπερνώντας τον θρυλικό ΒραζιλιάνοΆιρτον Σένα.

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Γερμανός Σεμπάστιαν Φέτελ (Ferrari) και στην τρίτη, μετά από μεγάλη μάχη στα κόκπιτ με Ραϊκόνεν και Μπότας, ο Μεξικανός Σέρχιο Πέρες (Force India).
Εκείνο που εντυπωσίασε όμως τους πιλότους, τους συμμετέχοντες αλλά και το κοινό ήταν η άρτια διοργάνωση και η… τόλμη των ρώσων!
Συγκεκριμένα, όταν κάποια στιγμή «έφυγε» ολόκληρο κομμάτι από ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο και προσγειώθηκε στην πίστα, ένα ρώσος εργαζόμενος βγήκε αμέσως στον αγωνιστικό χώρο, και με τη Ferrari  του Φέτελ να έρχεται καταπάνω του σαν σίφουνας, αυτός το μάζεψε και επέστρεψε γρήγορα πίσω από τα προστατευτικά κάγκελα. Ο γερμανός πρωταθλητής, μην πιστεύοντας στα μάτια του, σχολίασε με το μικρόφωνό του μέσα από τη Ferrari: «Δεν υπάρχει πρόβλημα, καθάρισε η πίστα, δεν έχουμε κανένα εμπόδιο, μόλις περάσαμε όμως έναν πολύ τολμηρό ρώσο!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια