FORMULA 1

Column Left

Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

Το Αμερικάνικο Όνειρο στη Formula 1

Το Αμερικάνικο Όνειρο στη Formula 1 (photos&videos) | onsports.grΤην Τετάρτη η Haas F1 ανακοίνωσε πως ο Στεφάν Γκροσζάν θα είναι ο βασικός της πιλότος και το OnSports παρουσιάζει όσα πρέπει να ξέρετε για τη νέα ομάδα της Φόρμουλα 1 που θα μπει στο Πρωτάθλημα του χρόνου!
Έπειτα από 30 ολόκληρα χρόνια οι Αμερικάνοι ετοιμάζουν τη δυναμική επιστροφή τους στον μαγικό κόσμο της Formula 1 με την ομάδα Haas F1 να είναι πανέτοιμη για να συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα του 2016, ανακοινώνοντας σήμερα (30/9) πως ο Στεφάν Γκροσζάν θα είναι ο βασικός της πιλότος!
Το OnSports σας παρουσιάζει όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα ομάδα της Φόρμουλα 1.
Ποια είναι η Haas F1;
Η Haas F1 δημιουργήθηκε το 2014 από τον Τζιν Χάας, ιδιοκτήτη της Hass Automation. Ο Χάας είναι επίσης συνιδιοκτήτης στην ομάδα NASCAR Stewart-Haas Racing μαζί με τον οδηγό Τόνι Στιούαρτ. Παρότι η Haas F1 ήθελε να συμμετάσχει από φέτος στο Πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1, αποφάσισε να δώσει στον εαυτό της χρόνο για να προετοιμαστεί.
Γιατί μπαίνει στην F1;
Το συγκεκριμένο άθλημα προσπαθεί να προσελκύσει τα βλέμματα των φιλάθλων στις ΗΠΑ εδώ και αρκετά χρόνια. Από τη σεζόν 1985-86 όταν συμμετείχε στο Πρωτάθλημα η ομάδα του Καρλ Χάας (καμία σχέση με τον Τζιν Χάας) Beatrice-Lola, η αμερικανική παρουσία στη Formula 1 δεν υφίσταται. «Θέλω να συνδυάσω το μηχανοκίνητο αθλητισμό με το ότι πουλάω εργαλεία για μηχανές. Δεν βλέπω τον εαυτό μου διαφορετικό από τη Red Bull ή τη Nike», είπε ο Χάας.
Θα έχει τη βάση της στις ΗΠΑ;
Εν μέρει ναι. Τα κεντρικά της Haas F1 βρίσκονται στην Κανάπολις της Βόρειας Καρολίνα όπου εδρεύει και η ομάδα NASCAR στην οποία είναι συνιδιοκτήτης ο Χάας. Για λογιστικούς λόγους έχει έδρα και στο παλιό εργοστάσιο της Marussia στο Μπάνμπερι, ενώ συνεργάζονται και με τη Ferrari!
Πόσο καλή είναι η σχέση της με τη Ferrari;
Η Ferrari θα προμηθεύσει την ομάδα του Χάας με το μηχανολογικό κομμάτι του μηχανοκίνητου, αφήνοντας στη νεοσύστατη ομάδα το βάρος του «περιβλήματος». Ακόμη και στο εξωτερικό μέρος του αυτοκινήτου όμως η Ferrari έχει βάλει την πινελιά της, επιτρέποντας στη Haas F1 να χρησιμοποιήσει το wind tunnel σε σταθερή βάση. Υπήρχαν μάλιστα νωρίτερα φέτος φήμες ότι η σχέση μεταξύ των δυο ομάδων είναι υπερβολικά καλή για να ανταγωνίζονται στο Πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1.
Γιατί συμμάχησε με τη Ferrari;
Θέλει κι ερώτημα; Σύμφωνα με τον Χάας «η Ferrari έμοιαζε να έχει συνολικά το καλύτερο πρόγραμμα. Δείχνουν ενδιαφέρον στην προσπάθειά μας, μεγαλύτερο από άλλους και αυτή η σχέση φαίνεται πως μας ωφελήσει ιδιαίτερα». Η συνεργασία ανάμεσα στις δυο ομάδες εξαπλώνεται και στο κομμάτι του R&D (Research & Development – Έρευνα & Ανάπτυξη).
Τι ρόλο έπαιξε η Ferrari στην απόκτηση του Γκροσζάν από τη Haas F1;
Τεράστιο όπως καταλαβαίνετε. Λέγεται μάλιστα ότι ο Γάλλος πιλότος εμπιστεύεται την αμερικάνικη ομάδα επειδή ακριβώς συνεργάζεται με τη Ferrari, βλέποντας τον εαυτό του ως διάδοχο του Κίμι Ραϊκόνεν το 2017!
Τι περιμένουν οι άνθρωποι της Haas F1;
Για τις βλέψεις της ομάδας έχει τοποθετηθεί ήδη ο Χάας, λέγοντας: «Πιστεύω ότι τα πρώτα πέντε χρόνια θα πρέπει απλώς να επιβιώσουμε στον χώρο. Δεν περιμένω τεράστιες επιτυχίες, ότι θα πάμε να κατακτήσουμε Πρωταθλήματα με το… καλημέρα. Δεν απαιτώ να νικήσουμε κανέναν μεγάλο, ίσως να ξεκινήσουμε νικώντας ομάδες χαμηλότερης δυναμικής».
Υπάρχει Έλληνας στη Haas F1;
Παντού υπάρχει ένας Έλληνας! Ο γνωστός αεροδυναμιστής Αγαθαγγέλου που έχει εργαστεί στη Ferrari θα αναλάβει τη συγκεκριμένη θέση στη Haas F1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια