FORMULA 1

Column Left

Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Στην εκκινηση τα πρωτα μονοθεσια...

Η πρωταθλήτρια Red Bull Racing προστέθηκε στην πλειοψηφία των ομάδων της Formula 1 που θα παρουσιάσουν τα νέα τους μονοθέσια, για το πρωτάθλημα του 2011, στο ξεκίνημα των επίσημων χειμερινών δοκιμών του σπορ την 1η Φεβρουαρίου στη Valencia της Ισπανίας.
Η ομάδα του Milton Keynes έκανε αγώνα δρόμου για να προλάβει τις πρώτες δοκιμές και τα κατάφερε. Η παρουσία των νέων μονοθεσίων στη Valencia είναι κρίσιμη όχι μόνο γιατί έχουν προγραμματιστεί –για λόγους κόστους- μόνο τέσσερις συνεδρίες δοκιμών, αλλά και γιατί είναι κρίσιμη η έγκαιρη συγκομιδή δεδομένων για τα νέα ελαστικά της Pirelli.
Μόνο τέσσερις από τις δώδεκα ομάδες δεν θα έχουν το νέο τους μονοθέσιο στις πρώτες δοκιμές της Valencia: Οι McLaren και Force India, οι οποίες συνδέονται με την ροή τεχνογνωσίας της πρώτης προς τη δεύτερη, αλλά και οι τελευταίες του πρωταθλήματος του 2010, Hispania Racing Team και Virgin Racing.
Η McLaren είπε ότι η χρήση "ενδιάμεσου" μονοθεσίου στις δοκιμές της Valencia, δηλαδή ενός υβριδίου που ουσιαστικά θα είναι το μονοθέσιο του 2010 με στοιχεία από εκείνο του 2011, ήταν αποτέλεσμα συνείδητής απόφασης και όχι καθυστέρησης του προγραμματισμού της.
Το νέο μονοθέσιο της ομάδας του Woking θα κάνει τα παρθενικά του χιλιόμετρα με τον Lewis Hamilton στο αμέσως επόμενο τετραήμερο δοκιμών, στις 10-13 Φεβρουαρίου στη Jerez της Ισπανίας. Αναλυτικά μπορείτε να δείτε παρακάτω τις ημερομηνίες της επίσημης παρουσίασης των νέων μονοθεσίων της Formula 1:
Red Bull Racing: 1 Φεβρουαρίου, Valencia
McLaren: 4 Φεβρουαρίου, Βερολίνο
Ferrari: 28 Ιανουαρίου, Maranello
Mercedes: 1 Φεβρουαρίου, Valencia
Lotus Renault GP: 31 Ιανουαρίου, Valencia
Williams: 1 Φεβρουαρίου, Valencia
Force India: (Θα ανακοινωθεί)
Sauber: 31 Ιανουαρίου, Valencia
Toro Rosso: 1 Φεβρουαρίου, Valencia
Team Lotus: 1 Φεβρουαρίου, Valencia
Hispania: (Θα ανακοινωθεί)
Virgin: (Θα ανακοινωθεί)

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια