FORMULA 1

Column Left

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Ακαδημια οδηγων απο την FIA

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου σκέφτεται το μέλλον στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και ίδρυσε ακαδημία οδηγών αποκαλύπτοντας τους οδηγούς που θα πάρουν μέρος στις τριήμερες δοκιμές για να κερδίσουν μία θέση εκεί.
Σε μια νέα κίνηση προχώρησε η Παγκόσμια Ομοσπονδία Αυτοκινήτου, καθώς ίδρυσε ακαδημία οδηγών. Η FIA έχει ως σκοπό να εξασφαλίσει το μέλλον του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κάλεσε τον πρώην πιλότο της Formula1 και δυο φορές νικητή του αγώνα του Λε Μαν, Άλεξ Βερζ, και τον πρώην συνοδηγό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, Ρόμπερτ Ρέιντ να ηγηθούν της Ακαδημίας.
Αμφότεροι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός αυτό. «Είμαι ικανοποιημένος που τόσοι πολλοί ταλαντούχοι οδηγοί έκαναν αίτηση για να συμμετάσχουν στην πρώτη Ακαδημία της FIA», είπε ο Βερζ.
Αυτό καταδεικνύει ότι αυτός ο τύπος προπόνησης, εστιάζοντας τόσο στην τάξη όσο και στην πίστα, είναι υψηλά επιθυμητός για τους νέους ανταγωνιστές, που κοιτάζουν να αναπτύξουν και να προοδεύσουν τις καριέρες τους στο μηχανοκίνητο αθλητισμό», σχολίασε, από τη μεριά του, ο Ρέιντ. Ενθουσιασμένος ήταν και ο γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου της Ομοσπονδίας, που ίδρυσε την Ακαδημία, Ρίτσαρντ Γουντς. «Αυτή είναι μια δοκιμή για το πρόγραμμα της Ακαδημίας, αλλά είμαστε ήδη ενθουσιασμένοι από τη θετική ανταπόκριση, που έχουμε λάβει μέχρι τώρα.
Είμαστε ευχαριστημένοι να μπορέσουμε βοηθήσουμε νέους ανταγωνιστές σε αυτό το σημαντικό στάδιο της ανάπτυξής τους». Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η FIA αποκάλυψε τη λίστα με τους 19 οδηγούς, οι οποίοι θα λάβουν μέρος σε δοκιμές τριών ημερών, ώστε να κερδίσουν μια θέση στην Ακαδημία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια