FORMULA 1

Column Left

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Απουσα η Ρωμη απο την F1...

Την πρόθεσή της να φιλοξενήσει έναν από τους αγώνες της Formula 1 είχε εκφράσει η δημοτική αρχή της Ρώμης αλλά έφαγε ..πόρτα.
Η απάντηση που έστειλε ο ισχυρός άνδρας του σπουδαιότερου Γκράν πρι στον κόσμο Μπέρνι Έκλεστοουν έφτασε στα χέρια του δημάρχου της Αιώνιας Πόλης Τζιάνι Αλεμάνο την Τετάρτη (12/1) το μεσημέρι και ήταν οριστική “ Έχω πρόβλημα να υλοποιήσω την επιθυμία σας γιατί οι ομάδες-εταιρείες θέλουν να παραμείνει το νούμερο των αγώνων στους 20 σε ετήσια βάση με τους περισσότερους από αυτούς να διεξάγονται στις Ηνωμένες Πολιτείες που είναι μια πολύ μεγάλη και ανοιχτή χώρα. Γι αυτό είναι αδύνατο να προγραμματίσω ακόμη ένα Γκράν πρι στην Ιταλία” σημειώνει χαρακτηριστικά ο Εκλεστοουν που αφήνει και ένα παραθυράκι στον δήμαρχο της Ρώμης. “Ωστόσο αν βγει από το καλεντάρι η Μόνζα για οποιοδήποτε λόγο , ή δεχθεί να εναλλάσσεται με τη Ρώμη τότε το αίτημα μας μπορεί να γίνει αποδεκτό” κατέληξε.
Πάντως ο δήμαρχος της ιταλικής πρωτεύουσας δεν δείχνει διατεθειμένος να το βάλει κάτω και μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να καταθέσει τις νέες του προτάσεις. Ήδη μάλιστα γνωστοποίησε μια κοινή σκέψη του ιδίου με ανθρώπους της F1 να πραγματοποιηθούν δυο Γκράν Πρι στην Ιταλία , ένα στην Μόντσα με Ιταλούς αγωνιζόμενους -σαν ιταλικό πρωτάθλημα- κι ένα στη Ρώμη που θα είναι διεθνούς επιπέδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια